A legjobb szűzhavas élmény Hír

Magyar Snowboard Szövetség
2011/12/27
Freeride snowboard tábor és országos bajnokság Franciaországban
Hirdetés

 

2012. február 4-11. Vars 

A freeride szubkultúra egyre nagyobb teret hódít hazánkban is. Évről-évre többen döntenek úgy, hogy a tömegtől távol, a friss szűzhóban szeretnének csúszni, és eggyé válni a természettel. Aki próbálta már tökéletes csendben, térdig érő szikrázó porhóban a snowboardozást, az pontosan tudja, milyen élmény ez…leírhatatlan. 

Február első hete a backcountry szerelmesei számára lassan egyet jelent a Naturelle Freeride versennyel, amelyet immár 8. éve a dél-francia Alpok hegyvonulatai között rendeznek meg. A Magyar Snowboard Szövetség ajánlásával és a Burn támogatásával idén január 4-én veszi kezdetét a IV. Freeride magyar OB, amelynek a Provence-Alpok-Cote d'Azur hármasa által határolt Vars ad otthont.

  

82069-Naturelle-Freeride-Magyar-Bajnoksag-11-.jpg

 

82069-Naturelle-Freeride-Magyar-Bajnoksag-1-.jpg

A Freeride versenyen mindenki saját maga választhatja ki az útvonalat a cél és a rajt között.

 

Az egyéni stílusokat 3 francia bíró (IFSA bírói kritériumoknak megfelelően) pontozza majd. Az ugrásokon és a gyorsfordulókon keresztül mindenki bemutathatja a saját stílusát. 

 

A tavalyi győztes Sticzay Péter 2010-ben indult először freeride versenyen és a mezőny elején végzett. Nem titkolt célja, hogy idén szintén jól szerepeljen.  

“ Már több mint 15 éve versenyzem a snowboard összes többi számában, de lássuk be a freeride az egy egészen más műfaj. Igazából mindig is ez volt az álmom. Úgy érzem, a tudásomhoz még rengeteg ismeretet kell hozzátennem, hogy azt mondhassam, freerider vagyok. Nagyon régóta csúszom pályán kívül, és a szűzhavazásnál nem tudok gyönyörűbb sportot” – mondta a többszörös kupagyőztes és magyar bajnok snowboardos, aki idén még gondosabban figyeli majd meg a terepet és választja ki az útvonalát, valamint a sziklákról való leugrásban is szeretne fejlődni, hogy még folyamatosabb legyen a csúszása. 

 

82069-Naturelle-Freeride-Magyar-Bajnoksag-17-.jpg

 

A pályán kívüli csúszás életre szóló élményt nyújt, azonban cseppet sem veszélytelen, ezért a szervezők kiemelten fontosnak tartják, hogy csak kellően felkészült riderek vágjanak neki. Az Ortovox lavina tréning kiváló lehetőség arra, hogy a Naturelle Freeride résztvevői tesztelhessék magukat. A résztvevők képzett szakemberektől tanulják meg, hogyan növelheljék túlélési esélyüket, és gyakorolják a mentést szimulált helyzetben. 

A verseny mellett idén is számos szórakoztató program várja a tabor résztvevőit. Az éjszakai síelés mellett idén is megrendezésre kerül a nagy népszerűségnek örvendő tábortüzes buli, valamint az egy hét alatt számos túra szerveződik a szűzhóban.

A szórakozás mellett, a Naturelle a környezetvédelem elkötelezett híveként idén több olyan programot és lehetőséget is kínál, ahol  a környezettudatos magatartásra kívánja felhívni a résztvevők figyelmét. Hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy megóvjuk a természetet, és még sokáig élvezhessük kincseit. 

 

82069-Billabong-Naturelle-Freeride-kreativ1.jpg

 

További információ: www.naturelle.hu
Hirdetés