Menü

HÓJELENTÉS, ELŐREJELZÉS, PÁLYA INFÓK ITT...

SÍPÁLYA Ausztria

Bad Gastein - Bad Hofgastein

Bad Gastein - Bad Hofgastein

Sípályák 30.8km 52.5km 2.6km
Távolság BP-től 638km
SZEZON   december - április
Magasság   870-2300m
FELVONÓK 1 CSÁKÁNYOS 2 ÜLŐLIFT 0 KABINOS

A Síterep nyitva

Utolsó havazás: 2019.12.13

Síelhető pálya: 52 km

Üzemelő síliftek: 16

Hóadat frissités: 2019.12.14

Bad Gastein - Bad Hofgastein sípálya információk

Gastein-völgy

Csaknem 50 felvonó és sílift, valamint több mint 205 kilométernyi tökéletesen karbantartott és hóbiztos sípálya teszi a Gasteini-völgyet a tartomány egyik legvonzóbb síterepévé. A kínálatban szerepelnek többek között a Stubnerkogel-Angertal-Schlossalm és a Dorfgastein-Großarl sípályarendszerek, amelyek folyamatosan működő versenypályával is büszkélkedhetnek, itt található a világbajnoki Graukogel hosszú és nehéz lesiklópályáival, és az egészen 2700 méteres magasságig nyúló Sportgastein síterep, ahol nagy kiterjedésű mélyhóval borított szakaszok is rendelkezésre állnak.

A magaslati fekvésnek és a jól kiépített hóágyúrendszernek köszönhetően a gasteini síterepek november végétől egészen április elejéig tökéletes feltételeket kínálnak a téli sportokhoz..
Igazán különleges attrakciónak számít a Stubnerkogelen található 140 méter hosszú függőhíd, amely egy 28 méter mély szakadék fölött ível át 2700 méteres magasságban. A szerkezet ezzel Európa legmagasabban fekvő függőhídja, amelynek közelében egy új kilátópont is található, a „Glocknerblick”.

 

Csabor (Talponsielok.hu) élményei a helyről: 

Bad Gastein

Bad Gastein kellemes város. Tele van színvonalasabbnál színvonalasabb szállodákkal. Érdekes, hogy egy termálfürdőből jó marketinggel mi mindent ki lehet hozni. A város egy rendkívül zeg-zugos völgyben fekszik. Selmecen járja az a mondás, hogy ha kikötöd a kecskédet a ház kéményéhez, az a szomszéd telkén legel. Itt kecskét nem láttam, ezen a helyen a kecsketulajdonosok valószínűleg a jövedelmüket költik el. Azt lehet is, mert Bad Gasteinben minden drágább, mint általában. Egy sportboltban láttam egy középkategóriás lécet 1200 eu-ért. Persze ezért a potom összegért kötést nem adnak hozzá. A városban gyakorlatilag normális parkírozó helyet nem lehet találni. Mivel a mi szállodánknak nem volt saját parkírozó helye, a máskülönben kitünő (10 emeletes) parkírozó házban dekkolt a kocsi. Ez nem szerepelt a költségvetésben. A síbusz ellátottság kitűnő, a puccosabb szállodáknak saját kisbuszaik vannak. Egy kávé a Ritz teraszán, s irány a pálya. Kár, hogy nem kávézom.

Körbenézve a területen meg kell állapítanom, hogy Bad Gastein nem egy magyar fészek. Láttam vagy 3 magyar kocsit, s egy gyermeket, aki anyja sipító tiltakozása ellenére 400 méter vegyest akart leúszni az Angertal játszóterén. Ide főleg lengyelek és csehek járnak. 

Bad Gasteinben a sípálya parkírozóját könnyű meglátni. Meglátni könnyű, de bemenni kicsit véleményes. Én két kört tettem a városban, mert nem hittem el, hogy egy keskeny, szakadt alagúton kell átmennem csak úgy juthatok a parkírozóhoz. Ha odaérsz már minden korrekt. Kellemes a fogadóállomás, minden igényt kielégít. A síléctartók fémből vannak, hiába gazdag helyen még a fabudi is savállóból van.

Az már az elején látszik, hogy Bad Gasstein alsó állomására lesíelni nem lehet. 

Bad Gastein felvonója gyönyörű. Mozgólépcső, meg amit akarsz. Beszállva érezzük, hogy az ülések fűtöttek. Van az a luxus, ami már túlzás. 

A hegy tetején jobbra vesszük az irányt. A B19 és B22 pirosok nagyon kellemes pályák.

Újból felérve a tetőre leereszkedünk a B18-on, ami szebb időkben kitünő pálya lehet. A tanulóknak ajánlom a B11 pirosat, ami kellemesen ereszkedik alá, s a Stubnerkogelről a B15 kéken könnyű megközelíteni.

El kell még mondanom, hogy mindenhol találhatók az egyes pályák közötti átcsúszást biztosító utak. Gyakorlatilag mindenhonnan el lehet jutni bárhova, s mindenki a tudásának megfelelő útvonalat választhat. A felvonók kitűnőek, mindenhová kényelmesen el lehet jutni. Van a deszkásoknak élvédő zacsi, ahogy az dukál. Tömeg az nincs.

 

Bad Gastein - Bad Hofgastein síbérletárak

1 nap
Felnőtt   57,0 €
Gyerek   28,0 €
16,0 €
57,0 €
58,0 €

(ÖSSZEHASONLÍTVA AUSZTRIA SÍTEREPEIVEL)

Szállások Bad Gastein - Bad Hofgastein vonzáskörzetében

Bad Gastein - Bad Hofgastein szálláskereső


Extrák

Funpark | Gyerekpálya

Útvonal Bad Gastein - Bad Hofgastein sípályára

Síbérlet árak itt... Hójelentés itt...

Szerintetek Bad Gastein - Bad Hofgastein...

JÁRTÁL MÁR BAD GASTEIN - BAD HOFGASTEIN SÍTEREPEN? MONDD EL A VÉLEMÉNYED! LÉPJ BE, VAGY REGISZTRÁLJ!