Menü

2014.01.24.     Hozzászólás 1

Vanessa Mae síelni fog Szocsiban

Sikeresen kvalifikálta magát a hegedű virtuóz


Már akkor lehetett volna sejteni, hogy köze van a téli sportokhoz, amikor a bő 10 évvel ezelőtti budapesti fellépését a Jégcsarnokban rendezték :)

Vanessa gyerekkora óta lelkes síelő, a 2014-es Téli Olimpiára Tájföld színeiben, édesapja vezetéknevét (Vanakorn) viselve áll rajthoz.

 

Vanessa Mae hegedűvel a kezében...

 

Hogy lehet "bárkiből" résztvevő a játékokon? A jelenlegi olimpiai kvalifikációs szabályok szerint azok az országok, amelyeknek nincs a világ top 500 síelője között egyetlen versenyzőjük sem, egy férfit és egy nőt indíthatnak a játékokon - feltéve, hogy megfelelnek az ehhez szükséges feltételeknek. Mivel Tájföldről senki sincs a top 500-ban, ezért Mae-nek legalább 5 elfogadott versenyen kellett elérnie átlag 140, vagy kevesebb pontot (fordított pontozás van érvényben, ezért a kevesebb pont a jobb).

 

...és síléccel a lábán

 

A 35 éves Vanessa jelenleg a 3166. helyen szerepel az óriás műlesiklók rangsorában, de már régóta dédelgetett álma, hogy részt vegyen a Téli Olimpián. Hajrá!

Olvass többet a témáról: szocsi

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


  • donkesz 2014.02.06.   09:09

    donkesz

    Sziasztok! Ugye, ezt nem mondjátok komolyan, hogy Thaiföld nevét Tájföldnek írtátok? Nem elírás, mert többször is így szerepel a cikkben! Jaj!

    válasz erre...