Panka nem mond le Szocsirol

Positive.co;http://www.positivecommunications.hu
2014/01/20
A magyar snowboardos visszalépés esetén még indulhat az Olimpián
Hirdetés

Gyarmati Panka a 25. helyen áll a hétvégi, kanadai olimpiai kvalifikációs világkupa után. Minden idők legeredményesebb magyar snowboardosa csupán 4 ponttal maradt le a Szocsiban biztosan indulók listájáról. Panka és edzője azonban bizakodó, az egyes országoknak ugyanis még január 23-ig van lehetőségük dönteni, hány embert indítanak az Olimpián. Így van esély, hogy visszaléptetés esetén a magyar sportoló befér a keretbe.

Egy hellyel maradt le a Szocsiban biztosan rajthoz állók listájáról Gyarmati Panka. Drámai versenyhétvégét követően 738 pontja van, azaz csupán 4 ponttal maradt le az olimpiai keretről a magyar sportoló. Az OTP Junior fiatal tehetsége a stonehami világkupa második fordulója során sokáig úgy tűnt, biztos olimpiai résztvevő, ám az utolsó pillanatban visszacsúszott a 25. helyre.

Panka, és edzője, Christian Scheidl azonban bizakodó, a magyar sportoló ugyanis még kijuthat a téli ötkarikás játékokra: amennyiben bármelyik ország úgy dönt, nem használja fel teljes kvótáját, ő következik a sorban. Erre azonban még napokat kell várni.

Gyarmati Panka az Olimpiától függetlenül a 2013/2014-es világkupa szezonban jelenleg a 14. helyen áll.

Hirdetés