Téli Sportágválasztó 2015 Hír

telisportagvalaszto.hu
2015/01/15
A hideg sem lehet mentség a lustaságra!
Hirdetés

A Téli Sportágválasztón január 18-án délelőtt 10 és este 8 óra között 16 mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők a Városligeti Műjégpályán, így mindenki megtalálhatja a neki való téli sportágat. A vasárnapi ingyenes rendezvénnyel a szervezők, az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja és a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda szeretnék bebizonyítani, hogy

a tél sem lehet mentség a lustaságra.

Egy friss OECD felmérés szerint ugyanis a közösség 30 európai tagállama közül Magyarországon a legmagasabb az elhízottak aránya.

 

 

A sajtótájékoztatón az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központjának képviseletében Bordács Miklós elmondta, hogy az intézet kiemelt céljának tekinti a mozgás, így a téli sportolás népszerűsítését is. A magyaroknak ugyanis csupán 13 százaléka mozog hetente legalább háromszor. Pedig a rendszeres mozgásnak számtalan egészségvédő hatása van.

Aki fizikailag aktív, máris jelentősen csökkentette az infarktus, a cukorbetegség, a depresszió vagy éppen a mellrák kockázatát.

 

Kipróbálható téli sportok
A Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda kommunikációs igazgatója, Koós-Lukács Tímea elmondta, hogy a már hagyományos májusi és szeptemberi közel 100 sportágat felvonultató Budapesti Nagy Sportágválasztó és regionális eseményei mellett a szervezet fontosnak tartja, hogy egy tematikus rendezvény keretében nagyobb teret adjon a télen gyakorolható sportágaknak. A Téli Sportágválasztón az érdeklődők a korcsolyasportok, a síelés, a snowboard, a sífutás és a biatlon mellett kevésbé ismert, de annál izgalmasabb sportágakat is kipróbálhatnak. Lesz például kutyaszánhajtás, bandy, curling, jégvitorlázás, versenybob és versenyszánkó, sőt, a világon először itt mutatkozik be egy új sportág, a jég-korfball is. Ha az időjárás engedi, egy igazán látványos program is színesíti a rendezvényt, hiszen a Téli Sportágválasztón rendezik meg a III. Big Air Bag és I. Slide Jam snowboard- és síversenyt, ahol a versenyzők elkápráztató ugrásokat, trükköket mutatnak be a levegőben. Emellett szakemberek adnak tanácsot arról is, hogyan lehet télen biztonságosan futni, bringázni, túrázni.

 

Engi Klára a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség képviseletében elmondta, hogy a sport összes szakága látványos bemutatókkal készül. A „Gyere korizni!” program minden órában csoportos korcsolyáztatást tart 4-7 éves gyerekeknek, profi oktatókkal. Sebestyén Júlia kiemelte, hogy a műkorcsolyázók hivatalos versenyprogramjaikból mutatnak be ízelítőt. Telegdi Attila, a szövetség gyorsasági szakágának szövetségi kapitánya hangsúlyozta, hogy rövid- és hosszúpályás gyorskorcsolya bemutatókra is számíthatnak a jelenlévők. Pulai Imre, kenus olimpiai bajnok a rendezvényen a versenyszánkó és versenybob rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket.

 

Ingyenes, de regisztrálni kell!
A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A Téli Sportágválasztó a Műjégpálya jégfelületének egy elkerített részén és a mögötte található betonos területen foglal helyet. A belépődíjas közönségkorcsolyázás a Városligeti Műjégpálya nyitvatartási idejében zavartalanul üzemel a Téli Sportágválasztó idején is.

További információ az esemény facebook oldalán és érhető el.

Hirdetés