Síelés ősztől-tavaszig- Műanyag Sípályák Magyarországon

Síelés ősztől-tavaszig- Műanyag Sípályák Magyarországon

Tankó József
Takács Viktor
Tankó József - Takács Viktor
2009/01/13
Frissítve:
2021/11/15
A síelés gyakorlott szerelmesei, és a havas lankák iránt érdeklődő „zöldfülű” kezdők egyaránt szívesen veszik igénybe a hazánkban is egyre több helyen kipróbálható műanyag borítású sípályákat. Összeállításunkban egy kis körképet adunk a hazai műanyag szőnyegekről, és az ott folyó oktatásról.
Hirdetés

A hómentes időszakok mellett az utóbbi évek változékony időjárási körülményeit is figyelembe véve a mesterséges lejtők remek alternatívát biztosítanak nemcsak a kezdő és a kellő gyakorlattal nem rendelkező sízőknek, hanem a tapasztaltabbaknak is. A műanyag pályák adta előnyöket leginkább a síiskolák tudják hasznosítani, ezeken a helyeken a kezdők már ősszel megismerkedhetnek a síelés alapjaival, a haladók számára pedig a szezonra való ráhangolódást teszik lehetővé a pályák.

A hazai síoktatás színvonaláról elmondható, hogy a tanfolyamok során jól képzett oktatók a legmodernebb módszerek alkalmazásával járulnak hozzá a kezdők biztonságos, megfelelő sítudásának megalapozásához.

Jó kezdeményezés néhány síiskola részéről, hogy követve a változó igényeket, lehetőséget biztosítanak a hagyományos síoktatás mellett a snowboard, a sífutás és a nordic walking (speciális sífutás) kipróbálásra, és képzésére. A pályák többségében teljes szolgáltatást nyújtanak az érdeklődők számára, síoktatás mellett síkölcsönző és -szerviz is működik a helyszíneken.
 

Síoktatás Budapesten, műanyag sípályákon:

Fogarasi síiskola

Budapest két pontján várja a sízés iránt lelkesedő nagyközönséget a Fogarasi Síiskola; Óbudán, a Farkastorki út 23 szám alatt és a XII. kerületben, a Konkoly Thege Miklós út 21.-ben.
Elérhetőség: www.fogarasisiiskola.hu

G2S Síiskola

A Római-parton a III.kerület Nánási út 51. szám alatt, csodálatos ősfás környezetben, rálátással a Dunára, rengeteg kiegészítő szolgáltatással várja a tanulni vágyókat a G2S Síiskola.
Elérhetőség:: http://www.g2s.hu/

Viadal SE Virágvölgy Síiskola

Budakeszin, a Virágvölgy bejáratánál a Kossuth utca végén, található a Viadal SE Virágvölgy Síiskola műanyag tanpályája. Itt az egyesület tagjainak biztosított a pályahasználat. A felvonó nélküli pálya 70 méter hosszú, 8 méter széles, és október elejétől március végéig üzemel. Kezdők, haladók oktatása folyik itt 8 nemzetközi vizsgával rendelkező oktató segítségével.
Elérhetőség:: http://www.viadalse.hu/

Babos Síklub, Zuglói Síiskola

A könnyen használható felvonó, a pályavilágítás, valamint a kezdő és haladó szintek elsajátításához is megfelelő, speciális műanyag borítású pálya élménnyé teszi a tanulást a Zuglói Síiskolában immáron 2 helyszínen.
Cím: 1141 Budapest, Egressy u. 178/g
vagy
2141 Csömör, Határ út 6.
Elérhetőség: //babos-siklub.hu/

4 Seasons Síiskola

A 4 Seasons Síiskola Újpesten és Pestszentlőrincen is biztosít gyakorlási lehetőséget minden tudású és korosztályú síelő és snowboardos számára. Pestszentlőrincen található az első olyan magyarországi műanyag pálya, amelyet a kezdő snowboardosok számára alkalmas oktatásra, a haladó deszkásoknak pedig kihívást jelentő akadályokkal is felvértezték, de természetesen a pálya a síelők számára is rendelkezésre áll.
Cím: Budapest IV. ker. Óceánárok utca, illetve  XVIII. ker. Városház u. 40.
Elérhetőség: http://www.siiskola.com/

Bozsik Sífutóiskola

A sífutás, és a nordic walking iránt érdeklődőket az idén nyolc éves Bozsik Sífutóiskola várja. Az iskola, és az oktatók célkitűzése, hogy a sífutást és a nordic walkingot, minél szélesebb körben népszerűsítse és megszerettesse a sportolni vágyókkal.
Cím: 1071 Budapest, Damjanich utca 11.
Elérhetőség: www.sifutas.hu

Pasaréti Síiskola

A Pasaréti Síiskola 2009 őszén nyitotta meg kapuit a havas sportok iránt érdeklődők számára és azóta is töretlen lelkesedéssel várja kezdő, haladó, gyermek és felnőtt tanítványait.

Cím: 1026 Budapest, Pasaréti u. 11-13.
Elérhetőség: http://pasaretisiiskola.hu/

Big Foot Síiskola

A Big Foot Síiskola Érden, a Szénégető utca 55 címen nyújt csúszási lehetőséget. Programjai között kínál éjszakai síeléseket és havas táborokat is.
Elérhetőség: http://bigfootski.hu/

Wax Klub

A 2014 őszi szezontól kezdődően már két helyszínen, Budajenőn és Nagykovácsiban is lehet csúszni a Wax Klubnak köszönhetően. Céljuk a magas színvonalú oktatás egy családias hangulatú, gyerekközpontú klub keretében.
Cím: 2093 Budajenő, Telki út 8. és 2094 Nagykovácsi, Séta u. 14
Elérhetőség: http://www.waxklub.hu/

Nanook Síiskola

A Nanook Síiskola szintén két helyen várja a havas sportok szerelmeseit: a 11. kerületben: Kánai út 2. (Sport11), illetve 21. kerületben Rákóczy Ferenc út 232 alatt.
Elérhetőség: http://www.nanooksiiskola.hu/hu

Normafa:

Az új Síiskola megépítése egy nagy volumenű, többlépcsős projekt része volt. A több mint százéves, helyi védettséget élvező szecessziós nyaralóvilla az információs központnak, a környék múltját és természeti értékeit bemutató interaktív kiállítótérnek, továbbá kávézónak és az üzemeltetéshez kapcsolódó irodáknak biztosít helyet, míg a látogatók által igényelt különféle szolgáltatóegységek (sportbolt, sporteszköz kölcsönző, büfé) és az egyéb üzemi funkciók egy új, a terepbe simuló épületben, a normafa látogatóközpontban jelennek meg. Ez utóbbi tetején került kialakításra a Normafa Síiskola, amely egy egész évben használható, műanyag borítású tanpálya.

https://normafasiiskola.hu

Megyeri Sí és Snowboard Iskola

A Gödöllő környékén lakóknak még munka után is van lehetőségük egy gyors csúszásra a Megyeri Sí és Snowboardiskola jóvoltából.
Cím: 2100 Gödöllő; gyalogosan: Lázár Vilmos u. 8, autóval: Perczel Mór u. 21.
Elérhetőség: https://megyerisport.hu/si

Slider Club Sí és Snowboard Iskola

A Slider Club Sí és Snowboard Iskola mottója: "A síelés és snowboardozás technikájának elsajátíttatása oly módon, hogy tanítványaink ezt a speciális mozgást még hosszú éveken át biztonsággal és örömmel tudják végezni."
1028 Budapest, Hidegkúti út 228. (megközelítés a Temető u. felől)
Elérhetőség: http://sliderclub.hu/

Freeride Club Sí és Snowboard Iskola

A FreeRide Club három szóban összefoglalva: kaland, élmény, közösség.
Cím: 1112 Budapest, Vöcsök utca végén (M1,M7 - Egér út találkozásánál)
Elérhetőség: http://www.freerideclub.hu/

SKID Síiskola

A SKID Síiskola az osztrák oktatási módszertanra és tanítványközpontúságra alapozva oktatja a síelni vágyókat csoportos- vagy magánórák keretein belül.
Cím: 2049 Diósd, Pacsirta utcai sporttelep
Elérhetőség: http://www.skid.hu/

Budapest Gyermek Síiskola

Budapest egyik legnagyobb felületű műanyag pályájával rendelkezik a Budapest Gyermek Síiskola,  amelyen a havas idény beköszönte előtt megszerezhetjük az alapképzettséget.
Cím: 1021 Bp. Vadaskerti u. 1

Elérhetőség: www.sisuli.hu
 

Hóbarátok Sportegyesület:

A 600 m2 es pálya széles, ideális lejtőszögekkel rendelkezik, remek lehetőséget nyújtva a kezdő síelőknek az alapok elsajátítására. A pálya felső része kellően meredek ahhoz, hogy a haladó tanítványok is megtalálják a számításukat.. A megfelelő rugalmasságú tüskék a legjobb él tartást biztosítják.

Cím: 1046 Budapest, Óceánárok u., 1046

Bővebb információ: http://hobaratok.hu/muanyagpalya/


Síoktatás vidéken:

Bánkút

A jól ismert hazai síterep a hómentes napokon műanyag szőnyeg lefektetésével kínál oktatást kezdők számára.
Információ a síoktatásról:
Töreczki Edit +36306234082
Email: sioktatas@bankut.hu

Baja

Korhatár nélkül vállalnak síoktatást. Csoportos órákat hétköznap délutánonként és hétvégén egész nap tartanak, egyéni órákra előre egyeztetett időpontokban van lehetőség.

Bővebb információ: http://www.bajasi.hu

Sí-Elek Sítanoda Szekszárd

Ideális lejtésű, kezdő és haladóbarát műanyag felületű sípályája. Szakképzett oktatóval és kedvező árakkal.

Bővebb információ: https://www.facebook.com/SiElekSitanoda/

Dorog

Budapesttől 39 kilométerre Dorogon működő tolókaros felvonóval szerelt műanyag sípályán a gyerekek és felnőttek egyaránt elsajátíthatják a síelés alapjait. A nagypálya hossza 55 méter, a közvetlen közelében lévő ovispálya pedig 15 méteres. A pálya melletti síházban kölcsönző is működik, ahol síléceket és bakancsot is lehet bérelni. A hagyományos síoktatás mellett, indítanak snowboard, nordic walking és sífutás tanfolyamokat is.
Elérhetőség: http://www.sitechnika.hu/

Síelés ősztől-tavaszig- Műanyag Sípályák Magyarországon-1
Sípálya Dorogon
Síelés ősztől-tavaszig- Műanyag Sípályák Magyarországon-1
Forrás: Sítechnika Dorog

Yetisí Szegedi Síiskola

A Yetisí honlapján a műanyag borítású pálya készítésének lépéseit is megnézhetjük; és ha kedvünk támad kipróbálni, rögtön jelentkezhetünk is az oktatásra.
Cím: 6723 Szeged, Etelka sor 3.
Elérhetőség: http://yetisiszeged.hu/

MT Síiskola

Az MT Síiskola által tartott tanfolyamokról érdeklődni a 06 30 929 6757
számokon, vagy az mtsiiskola@gmail.com e-mailcímen lehet.
Cím: 2854 Dad, Kocsi u. 11

Visegrád Síiskola

A Nagyvillám Sípálya 2009 óta biztosít lehetőséget a téli szezonra való felkészülésre. Aki csak kíséri a sízőket és jó levegőre vágyik, annak lehetősége van profi hegyibringák vagy nordic walking botok bérlésére is.
Cím: 2023 Dunabogdány, Kossuth Lajos út 190.
Elérhetőség: http://www.visegradsipalya.hu/
 

Győrújbaráti Síiskola

A Győrújbaráti Síiskola a műanyag pálya tekinteténen átmenetileg zárva tart, természetes havon szerveznek sítáborokat!
Cím: 9081 Győrújbarát, Paperdő u.
Elérhetőség: http://www.gyorsi.hu/
 

Sátoraljaújhely

Az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályája, amelynek óriási, 9300 négyzetméteres fedése lehetővé teszi a négy évszakos sízést.
Elérhetőség: http://www.zemplenkalandpark.hu/elmenyelemek/kozepso-allomas/sipalyak/
 

Hirdetés