Próbasíelés Alsó-Ausztriában Hír

Próbasíelés Alsó-Ausztriában Hír

(x) - Támogatott tartalom
2016/01/07
Tanfolyamok kezdőknek és egynapos lehetőség azoknak a felnőtteknek, akik csak úgy kipróbálnák!

Föl a sípályára egy kis téli élményszerzésre. Ha Ön nem biztos benne, hogy szeretne vagy tudna-e síelni, de kipróbálná, akkor a próbasíelést az Ön számára találták ki.

A mottó: egy próbát megér!
 

Tudta-e, hogy a modern síelést nem Kitzbühelben, St. Moritzban vagy Chamonix-ban találták fel, hanem Alsó-Ausztriában, méghozzá Lilienfelden. Itt fejlesztette ki Mathias Zdarsky az 1890-es években a lilienfeldi kötést és az ennek megfelelő technikát. Olyan újítás volt ez, amely jó néhány hegybarátot vonzott Alsó-Ausztriába, hogy Zdatskynál elsajátítsa az új sportot.

 

Próbasíelés Alsó-Ausztriában Forrás: noe.co.at
Próbasíelés Alsó-Ausztriában
Kép forrása: noe.co.at

 

Lécre, kész, rajt!

A próbálkozásnak tehát hagyománya van Alsó-Ausztriában. Ezeket követi a próbasíelés. Elsősorban a kezdők számára, akik egy háromórás tanfolyamon sajátíthatják el a lendület, a bot és az élek helyes használatát. Az oktatás után a tanultakat még egyszer át lehet venni egy ital mellett, amire az oktató a tanítványait szívesen meghívja. Közben egy-két ötlettel még gazdagodhatunk. A felvonójegy és a kölcsönfelszerelés magától értetődően a kurzus része!

Mikor?

A próbasíelést 2015. december 12. és 2016. február 27. között szombatonként, a kiválaszott síterületeken 13 és 16 óra között rendezik meg, magyar nyelven is.

Hol?