Havashírek Hír

Mozgásvilág.hu
2010/11/05
Szilvásvárad beújít - Szlovénia idén még olcsó marad - Hol kötelező a hólánc?
Hirdetés
Újítások Szilvásváradon Az idei síszezonban webkamerával követhetik majd a pályán történteket a síelők Szilvásváradon. A pálya üzemeltetői azt remélik, hogy a kameráknak köszönhetően a város lakói is naprakészek lesznek hó ügyben, mert a korábbi években gyakran előfordult, hogy hiába szerepeltek a friss hírek az oldalon, mivel a városban nem esett, sokan nem bíztak benne, hogy a pálya viszont üzemképes.
 
Szilvásvárad sípálya  
 
A pályán füvesítés is történt, aminek tavasszal lesz majd jelentősége, kevésbé lehet sáros a pálya olvadás után. Ezen felül asztalt és ülőkéket is elhelyeznek a síház mellett, hogy kényelmesen megpihenhessünk a lesiklás után. Hójelentés, időjárás előrejelzés: Klikk ide!
 
Idén még 30 euró alatt maradnak a napijegyek Szlovéniában A szlovén síterepek is elárulták a nagyközönségnek, hogy az idei síszezonban mennyiért lehet napi jegyet váltani az ország terepein. Volt, ahol emeltek, de olyan is előfordult, hogy a tavalyi ár maradt érvényben . Valószínűsíthető, hogy idén utoljára maradnak a kritikus 30 eurós ár körül a napijegyek. Szállások Szlovéniában: Klikk ide! Sípályák Szlovéniában: Klikk ide!
 
Hóláncinfó Hólánc és téli gumi nélkül síelni indulni maga a vakmerőség! Ausztria felé nem érdemes téli abroncs és hólánc nélkül elindulni, mert már a határnál ellenőrizhetik ezek meglétét a rendőrök. Szlovákiában összefüggő hótakaró, vagy jegesedés esetén kötelező a téligumi. Szlovéniában 5 centiméternél nagyobb hó esetén kötelező hólánc , míg Németországban sem a téli gumi, sem a hólánc nem kötelező. Természetesen a nem az útviszonyoknak megfelelő felszereltség, vagy vezetési stílusból adódó baleset esetén halmozott büntetésre lehet számítani. Romániában és Szerbiában szintén nem kötelező, csupán erősen javallott a téli felszerelés. Részletesebben:
Hólánc
Hirdetés