Menü

2009.01.16.     Hozzászólás 0

A világ legjobb síoktatói a Mátrában!

Történelmi siker és látványos közönségszórakoztatás: Hiába vagyunk „alföldi nemzet”, nagy hegyek híján is elnyertük az egyik legkedveltebb téli sport kiemelkedő eseményének rendezési jogát, amely bő egy hét múlva veszi kezdetét a Mátrában.

Január 24-e és 31-e között a világ tizenkét országából mintegy százhúsz síoktató látogat hazánkba az IVSI (síoktató világszervezet) nemzetközi kongresszusára, amelyet az idén húsz éves SMSZ (Síoktatók Magyarországi Szövetsége) szervez. A Mátraszentistváni Síparkban és a Galyatetői Nagyszállóban zajló szakmai programok mellett lesz itt látványos nyitóünnepség, amatőr gyermek síbajnokság, hütte party, érdekes síbemutatók valamint ingyenes síoktatás az érdeklődőknek.

 

A tegnap lezajlott sajtótájékoztatón a szervezők bemutatták az eseményt, külön kiemelve azt a három napot, amelyen a programok a sportszerető nagyközönség számára is érdekesek lehetnek:

– Január 25-én, vasárnap a kongresszus „magyar nappal” indít: a látványos megnyitóval kezdődő, majd ún. demo síbemutatóval folytatódó (formációs sízés; hasonlít a szinkronúszáshoz, a csapattagoknak egyszerre kell mozogniuk a pályán) napot déltől a Skioutlet Kupa 2009 XVII. Országos Amatőr Gyermek Síbajnokság teszi még érdekesebbé. A szervezők szeretettel várnak minden olyan kis síelőpalántát, aki nem szerepel a Magyar Síszövetség 2008/09. évi rangsorában. A gyerekek összesen huszonnégy különböző kategóriában indulhatnak, a kategóriák győztesei kupát, a dobogósok érmet, míg minden versenyző névre szóló oklevelet kap. A támogatók jóvoltából a nevezők között értékes ajándékokat is kisorsolnak. 

– Január 27-én ingyenes síoktatást tartanak szakképzett oktatók segítségével minden érdeklődőnek, csupán a síbérletet kell megvásárolni.

– A kongresszus zárónapján, január 30-án megrendezésre kerül az I. Formációs Sí Nyílt Magyar Bajnokság, amelyet hajnalig tartó hütte party követ, tűzijátékkal színesítve.

 

A havat a szervezők garantálják, akik minden érdeklődőt szeretettel várnak, akár síléccel, akár a nélkül ékezik!

Fontos! A sípályát szánkóval nem lehet használni!

További információ és részletes program: www.ivsicongress.com
Információk és nevezési lap a Skioutlet Kupára: www.skioutlet.hu

Sí- Snowboard Biztosítás

Olvass többet a témáról: mátra