Rafting népszerűsítés és a magyar csapat Hír

www.mozgasvilag.hu
2009/04/28
Mivel a rafting az ún. extrém sportok közé tartozik, ezért vonzó lehet a fiatalok számára. Mindenképp fontos a személyes élmény, a tapasztalat, ezért ebben az évben több olyan lehetőséget is terveznek, ahol az érdeklődők kipróbálhatják a raftingot.
Hirdetés

Magyar jamaicaiak – avagy a rafting válogatottunk 4. rész – Mit hoz a jövő?

 

A befejező részben a már megismert rafting sport és a válogatott jelenébe és jövőjébe nyerhetünk bepillantást, illetve kiderül, milyen tervek vannak a sportág népszerűsítésére.

 

A Magyar Kajak-Kenu Szövetségnél végül még a tavalyi Európa-bajnokság előtt felismerték, hogy ez a sportág még nem lefedett Magyarországon, így el kell indítani ezt a vonalat is. A rafting válogatott jelenleg annyi támogatást kap tőlük, hogy fizetik a nemzetközi szövetségnek a tagdíjat, illetve egy-egy verseny nevezési díját, valamint egy jelképes összeget kaptak az Európa-bajnoki ezüstökért. Azonban már elindult az együttműködés, és a rafting immár az MKKSZ egyik szakágává lépett elő.

 



 

A jövőben a szövetség és a válogatott megpróbálja elkezdeni a sportág népszerűsítését . Mivel az ún. extrém sportok közé tartozik, ezért vonzó lehet a fiatalok számára. Mindenképp fontos a személyes élmény, a tapasztalat, ezért ebben az évben több olyan lehetőséget is terveznek, ahol az érdeklődők kipróbálhatják a raftingot. Ilyen például az az amatőr verseny, amit Dunacsúnyban szeretnének tartani, és a nagyobb népszerűsítés érdekében ismert kajakosokat és kenusokat hívnának meg a szervezők. ősszel pedig egy másik érdekességet igyekeznek tető alá hozni a Hajógyári-sziget mellett : egy olyan raftingversenyt, ahol a „vadvízi” hullámokat egy hatalmas tolóhajóval biztosítanák a szervezők…

A hosszú távú tervek között szerepel még egy mesterséges vadvízi pálya létrehozása Győrnél , de mivel a projekt sok előkészítést kíván, és egyelőre csupán a tárgyalások zajlanak, így még bizonytalan, hogy mikor kezdődhet el a pálya kialakítása.

 



 

Ami pedig a Kanyon Raft csapatát illeti: a következő nagy megmérettetésük a boszniai világbajnokság lesz idén májusban.

Mivel a vb idén egy közeli országban lesz, össze tudják szedni a pénzt az részvételhez (a Kajak-Kenu Szövetség az induláshoz szükséges díjakat állja), habár a gazdasági válság itt is érezteti hatását: egy-két szponzoruk nemrég visszamondta a támogatást, így veszélybe került a sikeres felkészülés a világbajnokságra . A Mozgásvilág.hu büszke arra, hogy támogathatja a raftingcsapatot, de ez még sajnos korántsem elég!

 

Ezek a fiúk szívüket-lelküket beleadják a raftingba, de ez sajnos nem pótolhatja a hiányzó anyagi feltételeket. Most azon a szinten állnak, hogy, ha – teszem azt –, eltörik valamelyikük lapátja, nincs pénzük újat venni. Ilyen körülmények között pedig elég nehéz teljesen a versenyre koncentrálni és hozni a jó helyezéseket…

Szurkoljunk nekik, hogy minél jobb eredményt sikerüljön elérniük! Hajrá, fiúk!

Aki több információt szeretne megtudni az Európa-bajnoki ezüstérmes válogatottunkról, az a www.kanyonraft.hu honlapon megtalálja őket.

 

Időközben a csapat begyűjtött néhány serleget (Sprint. arany, Head2Head: ezüst, Down River: bronz, Összetett. bronz) a szlovéniai Európa Kupán, jelenleg edzőtáborban készülnek a májusi VBre...

 

Maulik Nikolett - Mozgásvilág.hu

 

A Világbajnokságra való felkészülésben nyújtott támogatásért köszönetet mondunk: Decathlon , Játéksziget , Kanyon Aktív , Dr. Maráczi Zsolt és Társai Ügyvédi Iroda , Mediterrán Fruits ,  Merkapt , Mozgásvilág.hu , Provice ,  UTE
Hirdetés