Tour de Velence maraton útvonal Túra

Tour de Velence maraton útvonal Túra

A Tour de Velence maraton útvonal Túra hossza 35 Km. Az útvonal szintemelkedése 708 m, szintideje 2 Óra 30 Perc, Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

A Tour de Velence mountainbike maraton útvonala (még a 2014. évi). Egy átlagbringás számára a pálya a tökéletes kompromisszum. Nem túlságosan technikás, nincsenek nagyon erős, köves, gyökeres lejtők, hosszú, legendás emelkedők. Ennek ellenére a 35 km-es táv megfingat, a hullámvasútszerű dombokon csak összeszedünk 708 méter szintet a végére. Az 5-ös kategóriájú (MapMyRide - UCI szerint) emelkedők egyenletesen oszlanak el az útvonalon, melyek közül az első bemelegítő aszfaltos úton visz. Ha nem készülsz frissítővel, mint én akkor a Bodza-völgyre már szépen elkészülsz.

 

 

Itiner

1. A Drótszamár kemping a kiindulási pontunk.

2. Innen aszfalton először átmegyünk a sztráda felett, majd a Panoráma útról hajtunk le terepre. 

3. Az útvonal innen kijelölt ösvényeken, szántók mellett és a kavicsos, bozótos dombokon halad. Az útvonalon viszonylag sok kanyar van, de eltévedni nagyon nem lehet, maximum másik utat jár be az ember. A letölthetó gps track-et érdemes használni.

 

 

Lefele Forrás: Mozgásvilág
Lefele
Kép forrása: Mozgásvilág

 

 

A túrához kapott Suzuki Ignis a gyári kerékpárszállítóval megspékelve hasznos útitársunk volt, hiszen offroad extráinak (négykerék meghajtás, lejtmenet vezérlő, visszagurulás-gátló) és a hosszú utazásokat kényelmesebbé és biztonságosabbá tévő funkcióinak (sávelhagyás figyelmeztető, tempomat, fékrásegítés, automatikus fék, Android Auto- és, CarPlay kompatibilis médiacenter, stb.) hála a kerékpár- és gyalogtúra helyszínek megközelítése is élményszámba ment. A városban is hasznos extrák (tolatókamera, automatikus világítás, stb.), a csinos külső és a kompakt méret azoknak teszi igazán hasznossá, akik a városi hétköznapokból szívesen ruccannak ki hétvégére a természet lágy ölébe.

 

Pihenő panorámával Sukorón Forrás: Mozgásvilág.hu
Pihenő panorámával Sukorón Forrás: Mozgásvilág.hu

 

Hirdetés