Sasfészek kerékpáros útvonal Lengyelországban

Sasfészek kerékpáros útvonal Lengyelországban

Simon Ádám
Simon Ádám
A Sasfészek kerékpáros útvonal Lengyelországban hossza 164 Km. Az útvonal szintemelkedése 1630 m, szintideje 48 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Lengyelország területén található.
Hirdetés

Lengyelország egyik közkedvelt zarándokútja (Eagles' Nests Trail) kerékpárral is bejárható (a gyalogúthoz képest módosított nyomvonalon), Częstochowa és Krakkó között. Az úton a természeti szépségek (dombságok, mezők, rétek, patakok, sziklák) mellett számos kastélyt is meglátogathatunk, a teljesen elhagyatott, romkastélytól a felújított, hotelként, vagy egyéb vendéglátó egységként üzemelő palotákig. Az útvonal bejárását érdemes kiegészíteni a két végpont, Częstochowa és Krakkó megismerésére, természetesen kerékpáron, hiszen mindkét városban jól kiépített és folyamatosan bővülő kerékpáros infrastruktúra található.

Sasfészek kerékpárút

Az útvonal a Szent Zygmund templomtól indul, végig jól kitáblázott, reflektív táblák jelzik a nyomvonalat, amely vegyesen halad kerékpárúton, alsóbbrendű közutakon, erdei ösvényeken, erdészeti utakon. Végigtekeréséhez trekking, vagy gravel kerékpárt ajánlunk.

Az útvonal főbb szakaszait mi is bejártuk, ahogy a két végállomást is:

Hirdetés