Rába menti kerékpárút R11

A Rába menti kerékpárút R11 hossza 112 Km. Az útvonal szintemelkedése 380 m, szintideje 9 Óra, nehézsége Könnyű. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Hangulatos kerékpárút az egész család számára, útközben fürdési lehetőségekkel a Rába mentén. Almenlandtól Apfellandon és Thermen- és Vulkanlandon keresztül Stájerországon át Magyarországig. Legendák nyomában, várak mellett, változatos környezetben.

Rába-menti kerékpárút R11

A kerékpárút a Raab folyó forrása körüli legendás területen kezdődik - magasan az erdőkben, a Teichalm lábánál. A környék vadregényes szurdokaiban az emberek mindig is kincseket sejtettek. Rövid idő múlva a Raabtal kerékpárút az Arzberg látványbánya kiterjedt tárnáihoz vagy a Grassl cseppkőbarlanghoz vezet. Weiz és Feldbach városokon keresztül, almaültetvények és szőlőültetvények, tök- és kukoricaföldek mellett tekerünk a stájerországi termálfürdő- és vulkánvidékre. A dél-burgenlandi Jennersdorfon keresztül az útvonal a magyarországi Szentgotthárdig vezet, ahol a családi kerékpárút véget ér.

80720-R-ba-szurdok-c-Bergmann.jpg

A Rába forrása az Osser hegységen található, a hegy lábától indul a Rába-kerékpárút Weiz energiavárosába. Weiztől lefelé a kerékpárút kisgyermekek számára is megfelelő, enyhén lejtős, nagyon hangulatos és könnyű. St. Ruprecht falucskában egy csodás folyóparti fürdő kínál felfrissülést. Innen csak pár kilométer után elérjük Gleisdorf városát. A folyó mentén számos kerékpáros vendéglő található, és szebbnél szebb falucskák és kirándulási lehetőségek mellett kerekezhetünk egy többnapos túrán egészen Szentgotthárdig, ahonnan vonattal vagy kerékpáron juthatunk vissza kiindulási pontunkhoz.

Hirdetés