Millstatti-tó kerékpártúra Túra

Házi Bernadett
Házi Bernadett
A Millstatti-tó kerékpártúra Túra hossza 13 Km. Az útvonal szintemelkedése 185 m, Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Millstatti-tó kerékpáros kör

A Millstatti-tónál remek lehetőség kínálkozik a tó kerékpárral való megkerülésére, amely mindössze 28 km.

A kerékpárút gyerekeknek és felnőtteknek is könnyedén teljesíthető, ezért teljesen ideális családi kerékpározásokhoz is.

A kerékpárút körbevezet minket a tó déli és északi oldalán, a déli oldalon a háborítatlan természettel találkozhatunk, az északin pedig a tó településeivel ismerkedhetünk meg. A tó két csücskében, Seebodenben és Döbriachban találunk kerékpárkölcsönzőt, amennyiben nem hoztunk saját bringát. Személyes tapasztalat alapján a döbriachi bicók jobban karban vannak tartva, mint a seebodeniek, ezért biztos ami biztos, a kört inkább innen indítsuk.

Bringázás a tó déli partján, remek kilátással a tóra Forrás: (c)_MTG_Archiv_Kimmer
Bringázás a tó déli partján, remek kilátással a tóra
Kép forrása: (c)_MTG_Archiv_Kimmer

Galériáért katt a képre!

Ha már a kerékpárjaink nyergében ülünk, nincs más dolgunk, minthogy kövessük a kerékpárút vonalát. A tavat nem tudjuk szem elől téveszteni, hiszen végig mellette haladunk, ezért az eltévedésre igen kicsi az esély.

Ha valamilyen okból nem tudjuk megtenni a teljes kört, pl. elromlott az idő, túlságosan teleettük magunkat vagy egyszerűen nincs kedvünk már visszakerekezni, akkor választhatjuk a kompos megoldást. Ebben az esetben a vízről is megcsodálhatjuk a Millstatti-tó és környéke szépségét.

Mi pont így tettünk, az alábbi térkép alapján elbringáztunk Seebodenből Döbriachba, majd kis komphajóval visszahajókáztunk Seebodenbe.

Hirdetés