Karancsi határátlépés kerékpárral

Simon Ádám
Simon Ádám
A Karancsi határátlépés kerékpárral hossza 65 Km. Az útvonal szintemelkedése 445 m, szintideje 3 Óra, nehézsége Nehéz. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Ha már a határ közelében voltunk, átkukkantottunk a szlovák országutakra is hosszú egyeneseket és laza emelkedőket, lejtőket keresve. Az útminőség javarészt kiváló, a forgalom péntek napközben kényelmes volt.

 

 

Salgótarján-Ipolytarnóc kerékpáros kör

1. Egyik kedvenc szállásunktól, a Vargánya vendégháztól indulunk Somoskőújfaluból. Salgótarjánig az út kellemes minőségű.

2. Salgótarjánban a körforgalom után a központ felé a második kijáratot válaszd. A Füleki úton (21-es számú főút) kénytelenek leszünk a 2016-ra frissen elkészült kerékpárutat használni - ellenkező esetben az autót használók nem lesznek kedvesek -, amit a gyalogosjárdára rajzoltak fel borzasztó amatőr módon (kereszteződéseknél macisajt, ablakos fagyizó közvetlenül a felfestés előtt, borítékolt feszültség a gyalogosokkal). Nem tart sokáig, nagy levegő és kibírod :)

3. A kórház után tarts jobbra a kerékpárúton és ha rajta maradsz, eljutsz egészen a Bem utcáig, amin Karancsalja felé tekerj tovább.

4. Karancslapujtő - Karancskeszi -  Lászlóvölgy - Mihálygerge településeken keresztül Litkéig érsz, ahol az út végén jobbra, Losonc felé kanyarodj.

Kalonda ForrĂĄs: Mozgásvilág.hu
Kalonda
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

5. Ipolytarnóc után következik a határátlépés, majd Kalonda és Rapp.

6. Rappon a templom után fordulj jobbra, majd kövesd a Salgótarján táblát.

7. Mulkán keresztül Terbelédre érsz, ahol a kishíd után fordulj jobbra Ratka felé.

8. Ez egy hosszú, szép szakasz lesz jobbra völggyel. A végén Filakovo felé kanyarodj balra.

Füleki vár látképe ForrĂĄs: Mozgásvilág.hu
Füleki vár látképe
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Füleki-vár panoráma

9. A kapaszkodó után rálátást kapsz a Füleki várra, ahová mi nem tértünk be, pedig érdemes.

10. Füleken jobbra kanyarodtunk a 71-es számú főútra, ami hosszan kanyarogva elvisz minket Magyarországra, Somoskőújfalura.

Hirdetés