Karancs premier kerékpáros kör

Simon Ádám
Simon Ádám
A Karancs premier kerékpáros kör hossza 43 Km. Az útvonal szintemelkedése 415 m, szintideje 3 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Egy nem túl megerőltető, de kellemes emelkedőkkel tarkított országúti útvonal gyönyörű Karancs-látképpel és egy mini skanzenes pihenővel.

Karancs-látkép kerékpárral

Útvonal

1. Egyik kedvenc szállásunktól, a Vargánya vendégháztól indulunk Somoskőújfaluból. Salgótartjánig az út kellemes minőségű.

2. Salgótarjánban a körforgalom után a központ felé a második kijáratot válaszd. A Füleki úton (21-es számú főút) kénytelenek leszünk a 2016-ra frissen elkészült kerékpárutat használni - ellenkező esetben az autót használók nem lesznek kedvesek -, amit a gyalogosjárdára rajzoltak fel borzasztó amatőr módon (kereszteződéseknél macisajt, ablakos fagyizó közvetlenül a felfestés előtt, borítékolt feszültség a gyalogosokkal). Nem tart sokáig, nagy levegő és kibírod :)

Mini skanzen Ságújfalun ForrĂĄs: Mozgásvilág.hu
Mini skanzen Ságújfalun
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

3. A következő körforgalomból Hatvan felé kanyarodj a felüljáró felé.

4. A felüljáróró után nem sokkal lesz párhuzamos bringaút az úttal párhuzamosan, ismét azt javallott használni, de ezen már gyér a gyalogosforgalom.

5. Egészen a 22-es számú főútig tart a bringautazás, itt jobbra kanyarodj és kapaszkodj, majd lejtőzz egész Ságújfaliug.

6. A skanzen-szerű házaknál megpihenhetsz kicsit, aztán Etesen keresztül halajd Karancsaljáig - és a kapaszkodó után győzd nézni a Karancs eléd táruló látványát.

Karancs premier plán ForrĂĄs: Mozgásvilág.hu
Karancs premier plán
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

7. Karancsaljára érve kövesd a Salgótartján táblákat.

8. Beérve Salgótarjánba, az Alkotmány útnál fordulj balra és itt kerékpáros nyomok és kerékpárutak útvesztőjében (figyeld a térképet) elevickélhetsz a Füleki útra, majd a már ismert útvonalon vissza Somoskőújfalura.

Hirdetés