Gerecsei karika Túra

Házi Bernadett
Házi Bernadett
A Gerecsei karika Túra hossza 10 Km. Az útvonal szintemelkedése 263 m, szintideje 1 Óra 30 Perc, nehézsége Közepes. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Modern, a mai kor minden igényét kielégítő turisztikai Látogatóközpont nyílt 2018. augusztusában Gerecse Kapuja néven a Gerecse szívében Tatabánya felett a Kő-hegyen. A Látogatóközpontban helyett kapott egy étterem, kávézó, mini interaktív kiállítás és egy kölcsönző, ahol via ferráta szetteket és kerékpárokat tudunk bérelni.

A Látogatóközpont környékén jelzett kerékpárutakon rövidebb-hosszabb kerékpártúrákat lehet tenni.

A kerékpártúrához a helyszínen akár mountainbike típusú kerékpárokat is kölcsönözhetünk, sőt kerékpáros térkép is rendelkezésünkre áll, amelyen többféle útvonal is jelölve van, amelyek közül nehézségi fok alapján kiválaszthatjuk a számunkra megfelelőt. Mindegyik túra a Látogatóközponttól indul és ide tér vissza.

A Gerecse terepútjai kellemes ösvények, jórészt lombos fák között vezetnek, jóllehet előfordulhatnak kaptatósabb emelkedők is. Az erdőben túl sok turistától nem kell tartanunk.

 

Rövid kerékpártúra a Gerecsében

1.Túránkat terepúton a kerékpárkölcsönzőtől indítjuk, eleinte enyhén fel-le hullámzó erdei ösvényeken, majd egy rövidebb aszfaltos szakaszt és 2,3 km-t követően az út egyszer csak lejteni kezd.
 

A rövid aszfaltos szakasz az út első harmadában Forrás: www.mozgasvilag.hu
A rövid aszfaltos szakasz az út első harmadában
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu

Galériáért katt a képre!

2. Kb. újabb 2,6 km után az út újra emelkedőre vált, egy kis dombot kell itt megmásznunk, amit egy rövid lejtő követ. 

3. Már 6,5 km-nél járunk, amikor a völgy legalacsonyabb pontjáról majd 1,3 km-t egyhuzamban felfelé tekerve teszünk meg, 109 m szintemelkedéssel.
 

Kölcsönözhető kerékpár Forrás: www.mozgasvilag.hu
Kölcsönözhető kerékpár
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu


Galériáért katt a képre!

4. Ahogy felértünk a tetőre, innen már csak az örömbringázás vár ránk, ugyanis a maradék 2,4 km-t nagyjából szintben hullámzó ösvényen tesszük meg egészen a Látogatóközpontig.

Érkeznek a többiek Forrás: www.mozgasvilag.hu
Érkeznek a többiek
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu

 

A kerékpártúra egyes lejtős szakaszai kövesek és vízmosásosak lehetnek, ezért fokozott elővigyázatosság indokolt a lefelé gurulásnál!

 

Hirdetés