Eibsee kerékpárral Túra

Simon Ádám
Simon Ádám
Az Eibsee kerékpárral Túra hossza 26 Km. Az útvonal szintemelkedése 380 m, szintideje 2 Óra, nehézsége Könnyű. Az útvonal Németország területén található.
Hirdetés

A 2962 méter magas Zugspitze Németország legmagasabb hegycsúcsa. Ennek lábánál található Felső-Bajoroszág legtisztább tava, a helyenként 35 méter mély Eibsee, melyet hét kisebb sziget tarkít és tesz varázslatossá. A tó körül 7,2 km hosszú túraúton lehet élvezni a panorámát és a hegyi környezetet.

Kerékpárral a Zugspitze lábánál

A tó körül 7,2 km hosszú túraúton lehet élvezni a panorámát és a hegyi környezetet. ForrĂĄs: Paraferee - Mozgásvilág.hu
A tó körül 7,2 km hosszú túraúton lehet élvezni a panorámát és a hegyi környezetet.
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

Eibsee-kör kerékpárral

Na, ehhez a tóhoz látogattunk el Garmisch-Partenkirchenből egy bemelegítő kerékpározásra. Mi montikkal tettük meg az utat, de mivel nagyrészt aszfalton halad az út és csak a tó közvetlen közelében vár némi tömör gyönyör murvás emelkedőn, akár trekking, vagy gravel kerékpárokkal is lenyomható, sőt.

 

Útvonal

1. Kiindulásként a vasútállomást határoztuk meg, hátha valaki csak éppen vonattal érkezett ide kerékpárja társaságában, meg csak azért, mert valahonnan indulni kell.

2. A Gehfeldstrassen dél felé tekerve átkelünk a vasúti kereszteződésen, majd jobbra fordulunk. Ez egy jellemzően kerékpárosok által használt útvonal, az autóforgalom minimális.

3. Nagyjából 3 kilométer múlva balra egy kisebb vízesésnél lehet megejteni a kötelező menőség-fotókat, aztán irány tovább.

4. Hammersbach településen táblák jelzik a kerékpáros útvonal irányát. A települést elhagyva balra fordulunk a nagy parkoló előtt (ezt is tábla jelzi).

akár trekking, vagy gravel kerékpárokkal is lenyomható, sőt. ForrĂĄs: Paraferee - Mozgásvilág.hu
akár trekking, vagy gravel kerékpárokkal is lenyomható, sőt.
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

5. Obergrainau után bő egy kilométer múlva keresztezzük az Eibseestrasse-t és újabb autentikus fotózásra nyílik lehetőség a kedves faház előtt.

6. Innen indul az útvonal igazán combos része, másfél kilométeren nagyjából 150 méter szintet kell legyűrni erdei környezetben,

7. Ha elértünk újra az Eibseestrasse-hez, akkor ezen legurulva elérkeztünk az Eibsee-hez. A tó körül fakultatív program, majd ugyanezen az útvonalon vissza.

Hirdetés