Dráva menti kerékpártúra 2# - Berg im Drautalból Spittal an der Drauba

Házi Bernadett
Házi Bernadett
A Dráva menti kerékpártúra 2# - Berg im Drautalból Spittal an der Drauba hossza 44 Km. Az útvonal szintemelkedése 169 m, szintideje 2 Óra, Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Kerékpárral Spittalig a Dráva mentén

Tökéletes nyári program az aktív kikapcsolódás jegyében, egy kis kerékpártúra Karintiában, a Dráva menti kerékpárúton.

A kerékpárút néhány erdei terepúttól eltekintve alapvetően aszfalt borítású, így sima trekking kerékpárral érdemes nekivágni. A kerékpárúton nagy általánosságban a nyitottabb völgyekben napos, a folyóhoz közelebb eső pontokon árnyas-erdős a környezet, így a nyári hónapokban naptejről jelentős mennyiségben érdemes gondoskodni.

Mi ezúttal a Dráva kerékpárút 2. szakasz második felének Berg im Drautal apró városkájából vágtunk neki, amely számunkra Spittal an der Drauig 44 km-t jelentett.
 

Útvonal

Ahogy a fenti térképen is jól látszik, a kerékpárút a Dráva közvetlen közelében halad, néhol egy kicsit eltávolodva ugyan, de azért mindig olyan közelségben, hogy rá lehessen látni a folyóra. Mi jelen esetben folyásiránnyal megegyező irányban haladtunk, a folyóparton lefelé.Csodás völgy és impozáns hegyek a távolban Forrás: www.mozgasvilag.huCsodás völgy és impozáns hegyek a távolban

Kép forrása: www.mozgasvilag.hu

Galériáért katt a képre!
 

1. Indulás Berg im Drautalból, a Ferienpark Waldpension Putz mellől, a Dráva menti kerékpárutat jelző zöld színű útjelző táblákat Spittal an der Drau felé követve. Egy kezdeti nagyobb emelkedő után lankásabbra váltó domborzati viszonyok között haladunk, kellemesen hűs erdőben. Ekkor még nem látni a folyót, de az erdei árnyas bringázás kárpótol minket ezért a kis "hiányosságért".

2. A dimbes-dombos rész után lassacskán megpillantjuk a Drávát, egyúttal ez azt is jelenti, hogy a táj ellaposodik és ezáltal megnövekszik a kerékpárút mentén található megművelt föld aránya. Ez számunkra annyit tesz, hogy kevesebb a fa, ergo kevesebb az árnyék is. A széles folyóvölgy aljában tekergő kerékpárútról azonban csodás látvány nyílik a két oldalt elnyúló hegyvonulatokra és az út mellett is akad azért bőven látnivaló.

Hangulatos homokpadok egy kis pihenő erejéig a Dráva partján Forrás: www.mozgasvilag.hu
Hangulatos homokpadok egy kis pihenő erejéig a Dráva partján
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu


Galériáért katt a képre!

3. A Drávát többször is keresztezzük a felette átfutó hidakon, az utat eltéveszteni sem lehet, minden elágazásnál jól láthatóak az útjelző táblák, sőt, az asztfaltra kerékpáros jelzés is minden esetben fel van festve.

4. A kerékpárút többször is áthalad kisebb falvakon, az első nagyobb és érdekesebb talán Sachsenburg, ahol a főtér mellett a Goldenen Rössl nagyon kellemes kis patinás étteremben megpihenhetünk és megebédelhetünk. A főtéren található kút friss hegyi vizéből pedig újra tölthetjük kerékpáros kulacsainkat.

5. Az úton továbbhaladva már nem is kell olyan sokat tekerni, kb. további 14 km után megérkezünk Spittal an der Drauba.

 

Hirdetés