Bükk Maraton Rövid kerékpártúra

Bükk Maraton Rövid kerékpártúra

Simon Ádám
Tankó József
Simon Ádám, Tankó József
A Bükk Maraton Rövid kerékpártúra hossza 37 Km. Az útvonal szintemelkedése 743 m, szintideje 4 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

A 2010-es Bükk Maraton rövidtávját jártuk be, ami akár amatőr versenyzésre, akár közepes erősségű kötetlen túrázásra is kitűnőnek bizonyult.

01. Felsőtárkány végéből, a nagy mező mellől indulunk a vasúti sín mellett. Az út elején őzikéket is láthatunk.

Bükk Maraton Rövid kerékpártúra-1
Bükk Maraton Rövid kerékpártúra-1

02-04. Az aszfaltutat jó minőségű dózerút váltja fel. Balra tartunk az első elágazásnál, majd értelemszerűen követjük az utat. Nagjyából 10 kilométer múlva elérkezünk a az útvonal csomópontjához (egy cérnán lógó lufi körvonalához hasonlítva a pályát). Jobbra tartunk, felfelé.

Bükk Maraton Rövid kerékpártúra-3
Bükk Maraton Rövid kerékpártúra-3

05. Az aszfaltos út kezd eltűnni, helyenként vízátfolyások nedvesítik, de nem lesz ettől vészesen saras, mivel kevés a föld. Jó 3 km után egy sokágú kereszteződéshez érünk. A legbalszélsőbbet választjuk, amit a piros kerékpáros jelzéssel is elláttak.

06. A Kálmán-hegyi út kellemesen lejtős és nagyon jó minőségű, ezért könnyű nem észre venni 3 km után azt az elágazást, ahol jobbra felfelé kell továbbmennünk a susnyásba.

07. Ez az egész útvonal legrázósabb szakasza, magas aljnövényzettel és földúttal. Kétszer fordulunk balra róla, egyszer egy hosszabb lejtő után élesen a farakásnál, majd egy T-elágazásnál, ami a Kálmán-hegyi út másik fele.

Bükk Maraton Rövid kerékpártúra-4
Bükk Maraton Rövid kerékpártúra-4

08. A Kálmán-hegyi útról jobbra letérve egy rövid dózerút szakasz következik, majd becsatlakozik egy aszfaltozott útba, amire balra fordulunk.

09-13. Hosszú aszfaltozott, enyhe emelkedésű szakasz. Ez az út becsatlakozik a 04-es szakasz végénél lévő csomópontba (a "lufi" csomójához). Ott jobbra fordulva a már ismert úton tartunk visszafelé.

Hirdetés