Vízálló kerékpáros táska teszt - Ortlieb Hír

Vízálló kerékpáros táska teszt - Ortlieb Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2009/11/25
Gondoltam megizzasztom a táskát, ezért eső híján minden oldalról slaggal bőven meglocsoltam... nem jött be. A táska teljes tartalma száraz maradt, de legalább a kerékpárom is megtisztult.
Hirdetés

Mostanában többször hivatkozom szentendrei kerékpár-túrámra és ezúttal is megteszem, hiszen a nagyfényerejű lámpa mellet egy Ortlieb vízálló kerékpáros táskát is volt szerencsém kipróbálni. Pontosabban barátnőm próbálta ki, mert csak az ő kerékpárján volt csomagtartó, ezzeh kell ugyanis rögzíteni a táskát.

Ortlieb táskateszt

Az első használat előtt szükség lesz némi csavarozgatásra, amivel a két felső akasztó egymástól való távolságát, illetve a csomagtartó-tartó csőhöz rögzíthető csipesz pozícióját tudjuk beállítani. (Aki tudja a csomagtartó-tartó cső hivatalos elnevezését, kérjük jelentkezzen :) ).

A felső akasztók össze vannak kötve a kézi fogantyúval, amit ha meghúzunk, elengednek az akasztók és így a fogantyúval a kézben is tudjuk cipelni a táskát. Ez a kis praktikum - bár apróságnak tűnik - nagyon tetszett, kényelmessé és egyszerűvé teszi a fel/le-helyezést. A rögzítés nem volt teljesen merev (ami lehet az én hibám is:) ), ezért eleinte volt némi rossz érzésem, hogy fent marad-e. Fent maradt, bármilyen rázós úton haladtunk is.

 80375-ortlieb_vizhatlan_001.jpg

Ám ha már a rázós út szóba jött, meg kell említenem a táska fő negatívumát, a "fapados" belső kialakítást. Gyakorlatilag egyetlen - illetve két tasak lévén kettő db - 20 literes térből áll, zsebek, rekeszek és puha (értsd: ütéscsillapító) bélés nélkül. Leginkább ez utóbbit hiányoltam, mivel a teszt-túra során fényképezőgépet és szemüveget is vittem magammal. Persze használhattam volna a fényképező saját tokját pluszban, de mivel a hétköznapokban béléses táskát használok, a fényképező-tokkal járó plusz cipzározgatást szeretem megspórolni.

A táska kerék felőli része merev - a rögzítő elemek miatt -, a többi oldala rugalmas, vízálló anyagból készült. A táska nyílása a vízi sportoknál már régóta alkalmazott vizes-zsákokéhoz hasonlóan működik, vagyis miután behajtogattuk, két oldalt kapoccsal rögzítjük. Ezzel a módszerrel még akkor is nehezen ázik be, ha teljesen lenyomjuk a víz alá.

Extraként 3M Scotchmaterial fényvisszaverő folt is tündököl a táskán, növelve a láthatóságot - ezért is jár egy plusz pont.

 80375-ortlieb_vizhatlan_002.jpg

A mérete és a vízállósága jeles, a belső kialakítás - a 23 050 Forintos árat tekintve - szerintem lehetne valamivel kidolgozottabb. A táskában a gyártó tökéletesen megbízik, ezért 5 év garancia jár hozzá. Az Ortlieb-nál az alkatrészutánpótlást is komolyan veszik, minden egyes alkatrész (csatt, rögzítő elemek, stb) külön-külön utánrendelhető (garancia-időn belül és azon túl is).

Túrákhoz, vagy akár mindennapi használatra is alkalmas, de őrizetlenül ne hagyd sehol a bringádon, mert sem a tartalmához, sem az egész táska elemeléséhez nem kell egy mozdulatnál több.

 

Paraméterek:
Magasság: 42 cm 
Felső szélesség: 32 cm 
Alsó szélesség: 23 cm 
Mélység: 17 cm 
Súly: 1520 g. 
Kapacitás: 40 l. 
A súly és kapacitás értékek két táskára vonatkoznak.

 80375-ortlieb_vizhatlan_003.jpg

Hirdetés