Vaude kerékpáros oldaltáska teszt Hír

Házi Bernadett
Házi Bernadett
2012/08/07
Fogom és pattintom, többet vissza nem adom!
Hirdetés

Alapvetően a Vaude Aqua Back a hátsó-, míg az Aqua Front az első csomagtartós használatra készült, de ezúttal mi mindkét modellt hátul próbáltuk ki.

Vaude kerékpáros táskák

Kerékpáros csomagtartóra rögzíthető oldaltáskákat próbálhattam két méretben, a Vaude Aqua Front-ot és az Aqua Back-et.

Bevallom, már régóta gondolkodtam valamilyen megoldáson, hogy a trekking kerékpáromon akár hétköznap is különféle formájú és nagyságú dolgokat szállíthassak, felváltva az eddig közepesen bevált gumipókos megoldást. A kosarat hamar elvetettem, mert eső esetén semmi nem védi meg a tartalmát, másrészt senki ne kíváncsiskodjon, mi van a kosárban. Kapóra jött nekem az oldaltáskák tesztelésének lehetősége, konkrétan ki voltam éhezve egy jó ötletre!


Ha velem ellentétben a másik irányba hajtod be a táskát, még dizájnosabb lesz :)

A hétköznapi létben, városi rohangálásokhoz kifejezetten praktikusnak találtam a Vaude Aqua Front típusú oldaltáskát, amelynek mérete (31 x 30 x 17 cm) és űrtartalma (12 l/db) pont ideális az aszfalton szörfözéshez. 1400 grammos tömege az amúgy sem túl könnyű, teljesen felszerelt trekking biciklihez mérve elhanyagolható, ha nem teszünk bele mázsás súlyokat, akkor még lépcsőn is lehet cipelni – konkrétan ez velem gyakran előfordul, amikor a munkába igyekszem (ám hiába az igyekezet, 10-20 perc késés mindig bejátszik - a Szerk.).

 

A frissen kialakult gyakorlat szerint, reggel mindent beledobálok, amire aznap szükségem lehet: ennivaló, innivaló, pulóver, esőkabát, egy külön rekeszbe papírok vagy akár még a laptop is belefér. Ha napközben vásárolok, fantasztikus segítség, ugyanis amíg a bolt előtt lelakatolt kerékpárom várakozik, a táskát a fül meghúzásával egyszerűen leemelem (a QMR rögzítési rendszer segítségével) a csomagtartóról és máris vihetem magammal. Ráadásul a hozzá tartozó vállpánttal fel is tudom venni. A praktikuma számomra a kerékpáron való szállításban egy eddig üres piaci rést tölt ki, szinte nélküle már el sem tudnám képzelni a napi városi tekergést.

 

A táska záródása tökéletes, hiszen 3 ponton fogja le a zsák száját, így lehetetlen, hogy akár egyetlen vízcsepp is beleessen, akármilyen nagy eső van! A kerékpárhoz való rögzítés nemcsak a csomagtartón történik, hanem a csomagtartó villájához is kapcsolódik egy ponton, amit egyénileg tudunk beállítani egy kis kar segítségével. Továbbá a csomagtartós rögzítésnél további segítség a sín, ugyanis a füleket jobbra-balra lehet mozgatni, attól függően, hogyan helyezkednek el a csomagtartó keresztcsövei. A táska tartását az ellenálló kemény műanyag hátlap adja, amely igen masszív, ezért az évek és a használat folyamán sem fog megrogyni. A városi használatban én csak az egyik oldaltáskát vittem mindig magammal, ez tökéletesen elegendő volt és azt sem tapasztaltam, hogy elhúzott volna oldalra az egyoldalú terhelés.

 

Bringatúrák esetén az összesen 24 l/pár űrtartalom kb. 3-5 napos túrákra megfelelő helyet biztosít ruháinknak és egyéb felszerelésünknek, amit természetesen akár hátizsákkal vagy pedig a csomagtartón helyet foglaló további táskákkal egészíthetünk ki.

 

A Vaude Aqua Back, amely 43x34x16cm, 48 l/pár űrtartalmú és 2100 gramm, már egy igen méretes táska. Az adatok és a tapasztalat alapján 6-10 napos túrára önmagában is alkalmas lehet. Természetesen ez függ attól, hogy ki mennyire szeret sok dolgot magával vinni.

 

Bővebb infó a Vaude Aqua táskákról: klikk ide!

Hirdetés