Városra és néha túrázni: KTM Life Road

Városra és néha túrázni: KTM Life Road

Simon Ádám
Simon Ádám
2015/06/30
Egy bringa azoknak, akiknek mindenre kell.
Hirdetés

Rengetegszer hallom azt az igényt, hogy kell egy kerékpár főleg munkába járáshoz városi terepre, de azért néha elmennének vele túrázni is, esetleg letérnének az aszfaltról...

vagyis kell egy bringa, ami "minden"-re jó.
 

Ez kábé a lehetetlen kategória, amit a gyártók a Cross (vagy trekking, vagy hybrid) kategória személyében tettek mégis lehetőve.

Ugyan például "déházni" nem célszerű vele, a "minden"-be belefér a mindennapos használat, az aszfalton túrázás és az is, ha le kell térni rázósabb, de szikláktól-gyökerektől mentes ösvényekre. Általában amúgy is ezt értik a "minden" alatt.

 

KTM Life Road 2015 Forrás: Mozgásvilág.hu
KTM Life Road 2015
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

KTM Life Road

A KTM Life Road is ezt a "minden"-t képviseli tetszetős külsőben, Suntour villával, Tektro tárcsafékkel, Acera-Deore-Altus váltó-fék egyveleggel, Shimano és KTM komponensekkel, 14,5 kg-ban.

Az üléspozíció a nagyon kényelmes, nézelődős tekeréshez asszisztál, de persze oda lehet lépni, ha sietni kell valahová, vagy még át akarsz csusszanni a zöldön. 

A Tektro tárcsafékek abszolút biztonságossá teszik még esős időben is a bringázást, szükség esetén határozott fékerővel állítják meg a gépet.

A hosszú távú túrákon is fenntartható kényelmet az ülőspozíció mellett a párnázott nyereg és az ergonómikus markolat biztosítják.

 

KTM Life Road 2015 Forrás: Mozgásvilág.hu
KTM Life Road 2015
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

A kiválogatott alkatrészek a váz festése pöpec, letiszult-sportos megjelenést ad a bringának. A gyárilag felszerelt kitámasztó pedig lehetővé teszi, hogy támasz keresése nélkül leszállhass nyújtózni a bringáról még akkor is, ha tele van pakolva csomagokkal.

Az alapmodell mentes az olyan kiegészítőktől, mint a sárhányó, csomagtartó, kulacstartó, így egy sportos megjelenésű paripa képét nyújtja. Természetesen, ha szükség lenne rá, mindezek utólag beszerezhetők hozzá, így csomagszállításra, gyerekhurcolásra is fel lehet tupírozni.

Szóval, kedves "mindenre" jó kerékpárra vágyó ismerőseim, tessék egy jól összerakott alternatíva.

 

 

Hirdetés