USWE újdonság a RAW-kollekció

USWE újdonság a RAW-kollekció

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc - Támogatott tartalom
2021/09/29
A Skandináv cég táskái közül pár darab már járt nálunk teszten, most ismét USWE táskák hevernek mindenhol az irodában. Ezek az új RAW-sorozat modelljei.

No Dancing Monkey

Szerencsére, ami bevált és jó, azon nem változtattak 2022-re sem, így a márka védjegyévé vált, saját fejlesztésű, 4 pontos, 100%-os „táncmentességet” biztosító felfogatási rendszer megmaradt.

A szokványos kialakítás helyett – amikor a jobb és bal vállpánt a saját oldalukon a vállak fölött indulnak el és ugyanazon oldalt hónaljunk alatt térnek vissza – a No Dancing Monkey rendszernél ezek a mellkasunk közepén, egy elforgásra képes csatban kapcsolódnak össze, egy hatalmas X-formát képezve. Ennek, valamint a vállpántok részét képező, és robosztus tépőzárakkal méretre állítható elasztikus heveder részeknek köszönhetően a táska rendkívüli módon stabilan felfekszik a hátunkra, és nem mozdul el menet közben. Ráadásul a táska heveder kialakítása révén két, S-M illetve L méretre szabhatjuk, így akkor is megfelelően áll rajtunk, ha vékonyabbak vagy testesebbek vagyunk.

USWE újdonság  a RAW-kollekció-9
Megújult csat
USWE újdonság a RAW-kollekció-9
Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

Megújult mellkas-csat

A RAW táskákon az egyik erőteljesen szembetűnő újdonság az USWE táskák védjegyének számító mellkas-csat megváltoztatása. Funkciója és működése maradt az eddig megszokott, ám az korábbi kialakítást most egy kisebb tömegű, de ránézésre robosztusabb és érzésre könnyebb kapcsolódást nyújtó csat váltotta. Ezt látványban tovább fokozza az eddigi kerekded háromszög-forma helyetti kerek kialakítás, illetve a teljesen fekete csat új színezése is (az egyik csat-fél átlátszó, míg a másik sötétszürke színű).

Színek, színek, színek

Korábbiakban nem volt jellemző a színesség a USWE táskákra, ennek nagyban ellentmond most a RAW-sorozat, melynek minden táska-variánsa több szín-összeállításban is választható.

USWE újdonság  a RAW-kollekció-11
USWE újdonság a RAW-kollekció-11
Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

Off-road kalandokhoz

A Raw-kollekció kifejezetten terepre lett tervezve. Három méretben választható – 3, 8 illetve 12 literes kivitelben – melyek minimálisan „tudásban” eltérnek egymástól, ám három dologban megegyeznek: alaptartozék az ivószatyor, nincs gerincprotektor egyikben sem, és mindegyik stabilan fekszik fel a hátadra még megpakolva is.

A kollekció legkisebbje a RAW3. Különlegessége, hogy a táska külsején egy olyan nagyobb férfitenyér méretű cipzáras zseb található, amit négy csat segítségével igény esetén eltávolíthatunk a táskáról. Így, ha nincs erre a tárolóra szükségünk, lecsatolásával könnyebbé tehetjük a táskánkat, illetve, ha az ebbe a részbe elhelyezett cuccainkat használnánk, például egy kéziszerszámot, akkor nem kell az egész táskát levenni a hátunkról. A kis, lecsatolható rész teljesen körbe cipzározható, belül egy nagyobb és két kisebb hálós zseb, valamint négy akasztó hurok található. A nagy rekeszben mindösszesen csak egy cipzárral zárható zsebet találunk, de egy ekkora űrtartalmú táskánál nem is várunk el többet. Nagyon szimpatikus, hogy fényvisszaverős részek nem csak hátrafele és előre néznek, de egy-egy mindkét oldalra is, amihez hasonlót csak kevés gyártónál találni! A 2 literes ivószatyor alapfelszerelése, melynek csutoráját bármelyik vállunk felett kivezethetjük.

USWE újdonság  a RAW-kollekció-2
Mobilizálható zseb
USWE újdonság a RAW-kollekció-2
Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

A középső testvéren nem találjuk a lecsatolható extra részt, viszont helyette a táska külső részén van egy kisebb, a tetejétől az aljáig körbe cipzározható rekesz, amiben két darab hálós- és egy normál zseb, valamint 6 darab elasztikus bújtató található. E mögött van egy nagyobb rekesz, amit szinte teljesen fel lehet nyitni – belsejében egy hálós- és egy tépőzárral zárható szájú zseb, valamint három elasztikus bújtató van. E mögött pedig a főrekesz található, amit szintén nagyszerűen pakolható a szinte teljesen körbe nyitható szájának köszönhetően. Ebben már csak egy ivószatyortartó zseb lapul, de ennyi tároló mellett nincs is szükség többre. A táska külsején, alul találunk még két hevedert – ide felrögzíthetjük például a kabátunkat – illetve van még két oldalt egy-egy bújtató is. Természetesen ehhez a változathoz is alaptartozék az ivószatyor, amit itt is bármelyik vállunk felett átvezethetünk.

A RAW12 felépítésileg teljes mértékben megegyezik a RAW8nál leírtakéval, csak minden rekesze és zsebe egy kicsit nagyobb – az ivószatyor űrtartalma ennél 3 literes!

A Raw 3 literes változata kiváló választás lehet a teljesítményorientáltak és versenyeken indulók, valamint a rövidtávokon bringázók számára, míg a két nagyobb kivitel már az egész napos kalandokhoz nyújt kellő helyet.

Akciókamera pánt

A RAW táskák mellett megérkezett végre az a USWE kiegészítő, mely az akciókamerákkal bringázók szívét dobogtatja majd meg. Ez a pánt a táska mellkas-csatja, és az abba befutó négy darab heveder alsó részének helyére kerül – csak a tépőzárakat kell kioldani, és a pántokat átfűzni. Tulajdonképpen kicseréljük a táskánk elülső részét, így lesz az akciókamera felrögzítő szerves része a táskánknak, mely stabilan felfekszik a mellkasunkra. A csatlakozó része a GoPro kamerák adapterével kompatibilis, így könnyedén felrögzíthetjük videófelvevőnket, hogy különleges beállításból rögzítsük kedvenc ösvényünket vagy szakaszunkat.

USWE hazai forgalmazója a Boneshaker.

USWE újdonság  a RAW-kollekció-10
Gopro kompatibilitás
USWE újdonság a RAW-kollekció-10
Forrás: Paraferee - Mozgásvilág