Trek Émonda S4 teszt Hír

Trek Émonda S4 teszt Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2015/09/30
A karbonvázas kerékpározás kapujában
Hirdetés

A hegymászásra termett Trek Émonda S4-gyel beléphetsz a karbonvázas országúti kerékpározás világába, vállalható felszereltséggel.

 

Váz

A váz a Trek saját OCLV karbon kutyulmányából készült, pontosan olyanból, mint amiből a csúcsmodellek is készülnek. Persze súlyban és merevségben van eltérés, de sok extrát elcsípett a drágább modellektől.

A láncvillában DuoTrap előkészítést találunk a pedálfordulatmérőnek és a középrészhez egy láncfogó csatlakozik, ha baleset történne, a váz fédve legyen. A tengelytáv elég rövid ahhoz, hogy gyors és játékos maradjon, mindemellett könnyen kézben tartható az irányítás.

 

Trek Émonda S4 Forrás: Mozgásvilág.hu
Trek Émonda S4
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

Felszereltség

Full Tiagra szettel teszi lehetővé a Trek, hogy többek számára elérhetővé váljon a karbonvázas országúti kerékpározás, a kategóriájában még éppen vállalható felszereltséggel - idővel pedig úgyis le lehet cserélni egy komolyabb szettre, ha valaki úgy akarja. Nem cáfolom egyébként, hogy egy magasabb kategóriás szettel az élmény és a hatékonyság tovább fokozható, ám egyszeri halandóként így sem éreztem magam kényelmetlenül és hiányérzet sem alakult ki bennem.

Az alkatrészek házon belülről kerültek rá az S4-re, belépő szinthez képest különösen jó Bontrager cuccokkal pakolták fel.

 

Trek Émonda S4 Forrás: Mozgásvilág.hu
Trek Émonda S4
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

A felnik tubeless ready típusúak, vagyis ezen a téren is van lehetőség a későbbiekben fejlődni, ha valaki fokozatosan haladna feljebb a ranglétrán.

 

Érzés

Az Émonda S4 a nyeregből laposnak és szélesnek hat, ami alapján nehéz elképzelni, hogy fürge és virgonc lehet a jószág. Hogy ez az érzés elillanjon, elég egy kör erejéig rálépni a pedálokra. Gyors, stabil és kellően merev, hegymenetben kifejezetten hatékony. Lefeléken biztonságosan kordában lehet tartani, nem volt olyan érzésem, hogy váratlanul kigurulhat alólam.

A Trek Émonda S4 viselkedése könnyen kiszámolható, nem okoz kellemetlen meglepetéseket rázós úton sem.

 

 

A Trek Émonda S4 egy elérhető árú (persze ez szubjektív) remek belépő szintű full karbon országúti kerékpár, ami rengeteg fejlesztési lehetőséget rejt magában egy későbbi update alkalmával.

 

Hirdetés