Thule UpRide és még egy okosság

Thule UpRide és még egy okosság

Kakuk András
Kakuk András
2018/07/02
Kontaktmentes bringaszállító... az meg milyen!?
Hirdetés

Thule UpRide

A kerékpárszállítók egyik problémája, hogy azok befogó pofája a kerékpárunk vázát markolja, mely nem mindig labortisztaságú, így a festést illetve a lakkozást könnyen tönkreteheti. Ráadásul a karbonvázak megszorításának mértéke is kényes téma, vagy akár az ebike akkumulátorral megvastagított alsó vázcső, ami a legtöbb szállítónak túl nagy falat. Ha a szállító egy tetőre szerelhető változat, ezen felül ott van az autó tetejére való felhelyezés nem minden esetben egyszerű esete. Ám most itt az UpRide, mely mindent megváltoztat...

Európában elsőként ebben található olyan felfogatási rendszer, mely egyáltalán nem ér a vázhoz, mivel kizárólag az első kereket markolja, két karral. Mindemellett a bringa felhelyezése is könnyebb lett...

„Működése” egyszerű: először csak felhajtjuk kattanásig az elülső kart, majd felhelyezzük a kerékpárt a sínre, első kerekével a karba illesztve, közben egy kézzel felhajtjuk a második kart is, mely az első kereket már hátulról fogja. Bár még nincs ráhúzva a kar, innentől nyugodtan elengedhetjük a paripát. Menetkészre biztosításhoz a második karon levő racsnis kilinccsel ráfogunk szorosan az első kerékre, míg a hátsó kereket a szokásos racsnis hevederrel rögzítjük. A rendszer szorosan és stabilan rögzíti a kerékpárt. Egyetlen hátulütője lehet a dolognak, mégpedig a lassú defekt: vagyis, ha rögzítés után szép komótosan kiszökik a levegő a guminkból. Ebben az esetben sem kell viszont attól tartanunk, hogy elveszítjük a bringát, kiesni nem tud, de lötyögni, zörögni fog (amit feltehetőleg észlelünk majd, a kart a leeresztett kerékhez mérten szorosabbra húzzuk és mehetünk tovább).

 

 

Az illetéktelenek tapogatós kedvét pedig a sin hátuljába beépített drótos lakat veszi el, amivel a hátsó kereket, vagy a láncvillát tudjuk lezárni.

A kerékmérettel sem lesz gondunk, mivel 20”-tól 29”-ig, akár 3”-os gumikat is befogathatunk. És a fatbikeok masszívabb súlyával sem lesz gond, mivel 20 kilogrammig biztonságosan használható. A szállító saját tömege valamivel több, mint egy "hagyományos" kerékpárszállítóé, ezért több kerékpár esetén nem árt átszámolni a tetőre pakolható súlyokat, hogy elbírja-e a kasztni (a szakértő eladók segítenek ebben).

 

Thule Upride Forrás: Mozgásvilág
Thule Upride
Kép forrása: Mozgásvilág

Galériához klikk ide!

 

Thule BackSpace XT

A Thule VeloSpace XT vonóhorogra szerelhető kerékpárszállítóhoz készült ötletes kiegészítő a Thule BackSpace XT doboz. Amikor nincs szükségünk a kerékpárokra, de extra mennyiségű cuccunk van, és nem akarunk csak emiatt egy tetőboxot vásárolni, a VeloSpace XT kiegészítőjeként kapható BackSpace megoldást nyújt. Zárható, könnyen és jól pakolható, könnyű ládáról van szó, ami tökéletesen illeszkedik a szállítóhoz. Ha a szükség úgy kívánja, a doboz használatakor még egy kerékpár felhelyezhető.

 

 

Hirdetés