Téli kerékpározás kellékei - szöges gumi Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2009/01/05
Téligumi... autókkal kapcsolatban biztosan hallottál már róla, de tudtad, hogy a kerékpárodon sem mindegy milyen papucs van!? Sőt, ha extrém időjárásban, extrém terepen tekersz, akkor már a téli gumi sem elég...
Hirdetés

A szöges gumi az az eszköz, ami nem biztos, hogy minden esetben hasznos, de amikor igen - jeges felületen - akkor egyenesen elkerülhetetlen.

A gumid önmagában nem tapad a jégen, ellenben a szögek segítenek, hogy ne csúszkálj össze-vissza. Az erdei ösvény, ha havas, az nem mindig jelenti azt, hogy jeges is. Ha az útvonal kevésbé használt, akkor a porhó megmaradhat és sima gumival is egészen jól járható.

Ellenben ha sokan közlekednek az utadon és letapossák azt, vagy ha a hó többször felolvadt és megfagyott, akkor kijegesedhet. Hármashatárhegy és Normafa tuti ebbe a kategóriába tartozik! Havas vagy jeges aszfalton szinte minden esetben segít a szög!

 

78280-bikesnow.jpg
78280-bikesnow.jpg

 

Nagy vagy mély hóban a szögek nem teljesítenek jobban, mint egy vastag, nagybütykű gumi. Ha mély hóban akarsz haladni, akkor vagy egy széles gumit eresztesz le olyan alacsony nyomásra, amivel még lehet kerózni, vagy egészen vékony gumival hasítasz keresztül a havon, mint kés a vajban. Egy teljesen másik megoldás az, ha nem foglalkozol az egésszel csak megtanulod élvezni, hogy össze-vissza csúszkálsz a havon!

 

Ha mindenképpen szöges gumit akarsz, akkor gyárthatsz egyet magadnak. A mikéntjéről itt olvashatsz:

 

Ha profibb megoldást választasz, akkor veszel egyet! Van választék itthon is a kerékpárgumi márkákból. Néhányat kiválasztottunk neked:

Schwalbe Snow Stud 26 x 1.90 (559-50) KevlarGuard HS 268 Reflex

Súly: 980 g
Méretek: 26 x 1.90 (559-50) 
Defektvédelem: KevlarGuard
Felhasználási terület: Téli szöges
Szín: Fekete

Ár: 8250 Ft

Bővebb infó...

Schwalbe Ice Spiker KevlarGuard HS 333 Black-Skin

Súly: 980 g
Méretek: 26 x 2.10 (559-54)
Defektvédelem: KevlarGuard
Felhasználási terület:Téli Szöges
Szín:Black-Skin

Ár: 12290 Ft

Schwalbe Marathon Winter

Súly: 995 g
Defektvédelem: KevlarGuard
Felhasználási terület:Téli Szöges 

Ár:

Bővebb infó (angol)...

Continental Spike Claw

Súly: 840 - 900 g
Méretek: 26 x 2.10 (559-54)

Ár:

Bővebb infó (angol)...

  

 

 

Egyéb hasznos tanácsok:

Hirdetés