Szlovén győzelem az Elimina Touron

EliminaTour
2012/09/24
Meglepetések a Wáberer Budapest Nagydíjon
Hirdetés

Rajt-cél győzelemmel zárult a T-Systems Elimina Tour szombaton. A szlovén Miha Halzer nyerte a versenysorozat utolsó futamát is, a Wáberer Budapest Nagydíjat, így összetettben is az első lett. A négyállomásos, 10 000 eurós összdíjazású futamsorozat utolsó fordulóján 44 kerékpáros indult, negyedük külföldi versenyző volt.

 

Meglepetésre a nagy esélyesként induló Csielka Márk nem jutott döntőbe, a finalista négyesből a két szlovén klasszis: a világbajnokság második helyezett Miha Halzer és Urban Ferencak vívott szoros csatát. A versenyt előbbi nyerte, ezzel összetettben is egyértelmű győzelmet aratott, kiérdemelve az első helyért járó 1000, valamint az összetett győzelemért további 1000 eurós díjazást. Magyar versenyzőként Juhász Zsolt érte el a legjobb helyezést, ő ötödik lett a Wáberer Budapest Nagydíjon.

 

A különleges, városi akadályokkal nehezített eliminator sprint versenysorozatot idén először rendezték meg Magyarországon. A kupasorozat korábbi állomásai Vác, Szentendre és Nagykanizsa után került sor a fővárosi versenyre. A 700 méteres budapesti pálya különlegessége a Szabadság téri mélygarázson át vezető szakasz volt.

 

Bogár Gábor főszervező szerint jövőre szeretnék további állomásokkal is bővíteni a versenysorozatot. A budapesti nagydíj névadó szponzora, a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. 2013-ban is támogatja versenysorozatot.

Hirdetés