Eliminátorok Szentendrén

EliminaTour
2012/07/24
Július 28-án szombaton ismét T-Systems Elimina Tour
HirdetésJúlius 28-án szombaton rendezik Szentendrén a T-Systems Elimina Tour második fordulóját , a BMW Szentendre Nagydíjat. 

Közel egy hét múlva ismét megszállják a bringások, ezúttal Szentendre történelmi belvárosát. Az eliminator pro sprint versenyszám újdonsága ellenére, az első, váci fordulóhoz képest még több magyar és külföldi versenyző száll harcba a győztesnek járó 1000 Euróért. A rendkívül technikás szentendrei versenypályát, ezúttal is a város szívében, a belváros szűk utcáin és lépcsőin jelölték ki a szervezők, a látványosságban tehát ezúttal sem lesz hiány. A regisztrált versenyzők között ismét megtalálhatóak a magyar kerékpársport kiemelkedő versenyzői, úgy, mint a többszörös BMX nemzeti bajnok Prájczer Péter, a többszörös marathon nemzeti bajnok, olimpiai kvótafutó, Buruczki Szilárd vagy éppen az Euro One Waberer’s Cube profi gárda kiválósága, a váci futamon ezüstérmes Csielka Márk. 

 

Ami a külföldi versenyzőket illeti, kétség kívül ezúttal is a legnagyobb esélyes a szlovén Miha Halzer (La Bresse XCE világkupa 4. helyezett), most azonban több szlovén csapattársa is részt vesz majd a viadalon. Románia két kiválósága, Elisei Miron és Tudor Radu is rajthoz áll 28-án, csak úgy, mint többszörös szlovák OX bajnok, az XCO ranglista 88. helyezettje, Michal Lami is. A rendkívül erős, több hazai és nemzetköz bajnokot felsorakoztató nevezői lista, valamint a technikás pálya, jó szórakozást ígér a helyszínen szurkoló nézőknek. 

Azok, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak kilátogatni a verseny helyszínére, a www.eliminatour.hu internetes oldalon élő közvetítésnek köszönhetően live stream-ben követhetik figyelemmel bárhonnan a verseny alakulását.

 

A BMW Szentendre Nagydíj pénzdíjazása több mint 2000 Euro, hiszen változás a váci forduló óta, hogy nem csak az első 4 helyezett, hanem az első 16 helyezett részesül pénzdíjazásban, az alábbi megoszlás szerint:

1. helyezett: 1000 Euro

2. helyezett: 500 Euro

3. helyezett: 300 Euro

4. helyezett: 200 Euro

5. helyezett: 100 Euro

6. helyezett: 75 Euro

7. helyezett: 50 Euro

8. helyezett: 45 Euro

9.-16. helyezett: 10 Euro
Hirdetés