Prájczer Péter a kanizsai eliminátor

EliminaTour
2012/09/10
Szombaton rendezték a T-Systems Elimina Tour harmadik, utolsó előtti fordulóját, Nagykanizsán. 
Hirdetés

A Nagykanizsai Bor és Dödölle Fesztivál társrendezvényeként szervezett Volksbank Kanizsa Nagydíj győztese a KTM Sportklub Sopron versenyzője, Prájczer Péter lett, miután az eddigi legszorosabb és legkiélezettebb döntőben maga mögé utasította a második helyezett Csielka Márkot, a bronzérmes Blaz Vrbnjakot (szlovén) és a negyedik helyezett Bostjan Hribovseket (szlovén). Csielka Márk (Euro One Waberer’s Cube) sorozatban harmadik második helyezésével átvette a vezetést az összetett állást illetően, mivel az első két forduló győztese, a szlovén Miha Halzer nem vett részt a kanizsai fordulón. Halzer a hétvégén a kerékpározás történelmének első eliminator világbajnokságán vett részt az ausztriai Saalfeldenben, ahol nagyszerű versenyzéssel, ezüstérmet szerzett, az első világbajnok svájci Ralf Naef mögött.

 



 

Ismét nagy melegben rajtolt el a harmadik T-Systems Elimina Tour forduló. A kanizsai versenypálya gyorsabb, sprintesebb volt, mint a szentendrei és technikásabb, mint a váci futam. A pálya alternatív szakaszokat is tartalmazott, így aki nem merte bevállalni a komolyabb akadályokat, az könnyebb, de hosszabb úton haladhatott tovább a pályán. A futamok ismét tartogattak izgalmakat és esésekben sem volt hiány, aminek talán a versenyzők kevésbé örültek, nem úgy, mint a helyszínen szurkoló nézők. A futamot ezúttal is élőben követhették több kerékpáros portálon is azok, akik nem tudtak kilátogatni az eseményre.

 



 

A döntőben két magyar és két szlovén versenyző került össze és bár többen az esélyesebb Csielka Márkra fogadtak volna, Prájczer Péter nagyszerű taktikázással és remek versenyzéssel szerezte meg a bajnoki címet és zsebelte be a győztesnek járó 1000 Eurót. Péter ezzel feljött az összetett harmadik helyére.

 



 

Folytatás szeptember 22-én, szombaton, Budapesten, amikor is az V. kerületben található Szabadság téren köröznek majd a versenyzők, a T-Systems Elimina Tour utolsó, egyben záró futamán. Budapesten kiderül, ki viszi haza az összetett győztesnek járó 1000 Eurót és szerzi meg az első T-Systems Elimina Tour bajnoka címet.

 
Hirdetés