SPYRAL körkép Hír

Erdélyi Nándor
Erdélyi Nándor
2012/05/11
Praktikus, extravagáns és olykor újszerű megoldások a kerékpáros kiegészítők területén.
Hirdetés

A SPYRAL igyekszik megcélozni azt az igényes réteget, akik minőségi cuccokkal egészítenék ki, vagy dobnák fel kerékpárjukat, de mégis elérhető áron tennék mindezt.

 

82351-Oszt-lyk-p.JPG
82351-Oszt-lyk-p.JPG

 

Kínálatukban megtalálható szinte minden, de ahhoz, hogy ezeket végignézzük, kisebb könyvet kéne írni, melyre (most) nem vállalkoztunk. Igyekeztünk kiválasztani azokat a termékeket, amik felkeltették az érdeklődésünket. Ezen felül kőkemény tesztnek vettettünk alá 3 kispumpát, mely eszköz tapasztalataink alapján jó, ha nem a helyszínen derül ki mit tud, vagy mit nem...

 

Kormanyszarvak
Kormanyszarvak

 

Spyral kispumpák
Általánosságban elmondható, hogy mind a három modell alumínium vázas – nagy dicséret érte -, egyaránt használható autó- és presta szelephez, valamint „ki- és befordítható markolattal” rendelkeznek (ezt a nevet mi aggattuk rá, és innentől ez a hivatalos). Ami a legfontosabb viszont: minddel fel tudtuk fújni a főszerkesztő leengedett kerekét, így haza tudott biciklizni munka után!

 

82351-Pump-k.JPG
82351-Pump-k.JPG

 

PUMPA SPYR START BLUE 5,5 BAR ALU TELESZKÓPOS MINIPUMPA
Teleszkópos pumpa. 5 bar-ig viszonylag egyszerűen lehet vele fújni, utána kicsit nehezedik. Erősebbek akár 6-ig is elmehetnek vele, de ez egy kisebb edzés. Túrára, inkább montikhoz vagy cross és city kerékpárokhoz ajánljuk. Országútikhoz csak végső esethez, mert a 6 bar kevés lehet a megnövekedett bicepszhez!

PUMPA SPYR PERFORMANCE MINI ALU
7 bar papíron a teljesítménye, ebből 5 bar-ig viszonylag kényelmesen lehet vele ügyködni, utána erőteljes izomszaggal lehet további levegőt bejuttatni a tömlőbe. A mérőberendezés psi-ben adja meg a nyomást, így nem árt, ha tudjuk az átváltást a psi és bar között, de általában elég, ha ezt elolvassuk a külsőn – olvasni tudók előnyben! Ezt már országútisok is használhatják, hiszen 7 bar-ral el lehet közlekedni hazáig, vagy egy kerékpárboltig.

 

82351-M-r-337-berendez-s.JPG
82351-M-r-337-berendez-s.JPG

 

PUMPA SPYR TOUR 9,5 BAR
Állópumpa kicsi kiadásban. Végre egy olyan kispumpa, ahol nem kell azon erőlködni, hogy ellentartsak a szelepnek nehogy kiszakadjon és kezdhessem az egész műveletet elölről. Leteszem a földre, ráállok a kitámasztóra és kezdődhet a fújás. Két dologra kell azonban figyelni: egyrészt arra, hogy 7-8 bar környékén nehogy kicsússzon az egész a lábunk alól, ugyanis elég instabil ilyen erőkifejtés mellett, a másik, hogy a 9,5 bar-ig méretezett pumpával mérő hiányában nehogy túlfújjuk a kereket. 8 bar még egészen könnyen ment, így a 9,5 biztosan elérhető vele. Ajánlás: mindenkinek, még szingós országúti kerekekre is!

 

82351-A-pump-k-kir-lya.JPG
82351-A-pump-k-kir-lya.JPG

 

Markolatok és kormányszarvak
Mindenféle-fajta megtalálható a palettán. A legélénkebb színűtől a hagyományosig, csak azért, hogy passzoljon az egyedi festéshez, vagy a konzervatív megjelenéshez. Mintázatuknak köszönhetően vizesen sem csúsznak, és kényelmes fogást biztosítanak. Az egyszerű, cső formájútól, az egészen különleges, szinte könyöktámasznak is megfelelő méretig lehet választani az egyéni kényelmi funkcióknak megfelelően. A kormányszarvaknál is van bőven választék. Az egyenestől a hajlítottig, a rövidtől a hosszabbig. A legérdekesebb számunkra a Spyr Soft volt, ugyanis ez egy egészen kicsi (kb. 11 cm), végig gumiborítású, az ujjak számára recékkel ellátott darab volt, mely nagyon kényelmes fogást eredményezett hosszabb távon is.

 

82351-Markolatok-csoportk-p.JPG
82351-Markolatok-csoportk-p.JPG

 

A győztes darab!
Az imbuszkulcsnak álcázott sör- és bornyitó fa borítással. Nagyon jól néz ki. Azon felül, hogy 10 egyéb funkciót ellátó szerszám (2-, 2,5-, 3-, 4-, 5-, 6 mm-es imbusz fejek, lapos- és csillagcsavarhúzó és kétféle küllőkulcs) található rajta, még egy jó bringatúra utáni esti borozáshoz sem kell a dugót benyomni egyéb szerszám hiányában. A sörnyitót kicsit feleslegesnek érzem ahhoz a mentalitáshoz, „hogy nincs olyan, ami nem sörnyitó”, ám a kevésbé kreatív folyékony kenyér kedvelőknek biztosan leegyszerűsíti a műveletet.

 

82351-Imbuszkulcs.JPG
82351-Imbuszkulcs.JPG

 

A SPYRAL teljes választéka itt!

Hirdetés