Sportosság, korszerűség és elegancia - Bemutatkozik a Bulls márka Hír

Sportosság, korszerűség és elegancia - Bemutatkozik a Bulls márka Hír

Annyira Más Bringabolt - Támogatott tartalom
2021/06/16
Német precizitás, fejlett megoldások, és kiváló ár-érték arány jellemzi a Bulls márka e-bike kínálatát.

Talán hazánkban még kevesen ismerik a német gyártót és kerékpárjait, holott 1995-ben alapították, és már a kezdetektől kezdve a magas minőségre törekednek. 2007 óta a bringák fejlesztésében nagy hangsúlyt kapnak a professzionális versenyzők is.

A BULLS kínálatában leginkább sportos kerékpárokat találunk – ennek megfelelően olyan nagynevű mtb versenyeken nyertek már versenyzők BULLS mtb kerékpár nyergében, mint a Transalp, Trans Germany, vagy épp a Cape Epic - de ezek mellett választhatunk cross- és sportosabb trekking modellek közül is. 
Sportosság, korszerűség és elegancia - Bemutatkozik a Bulls márka-4
Bulls Iconic Evo TR 2
Sportosság, korszerűség és elegancia - Bemutatkozik a Bulls márka-4
Forrás: bulls.de

Természetesen, a trendeknek megfelelően ma már elektromos rásegítéses változatok is megtalálhatók a széles modellpalettán – 2010 óta terveznek és készítenek ebikeokat. Ezen területen is törekednek a prémium minőségre és a kiváló tervezésre, így nem csoda, ha ennek eredményeként 2013-ban az elektromos rásegítéses kerékpárok legnagyobb független szervezete, az ExtraEnergy 10 kategóriából 4-ben is BULLS kerékpárt választott az év kerékpárjának! 

A BULLS elektromos rásegítéses kerékpár kínálatában számos különböző rendszert is találunk – Bosch, Brose és Shimano is színesíti a választékot. Ezen sokszínűség, és az ezzel járó vevőorientált tervezés viszont nem ér itt véget: a Bosch motoros, vázba integrált akkumulátoros modelleknél a vásárló döntheti el, hogy 400, 500 vagy épp 625 Wh-s kapacitású akkumulátorral kéri a kerékpárját, így magunkra „szabhatjuk” leendő kedvenc bringánkat, és akár egy belépőszintű felszereltség mellett is lehet nagy kapacitású energiaforrásunk!

Megkerestük nektek a legizgalmasabb Bulls modelleket:

Bulls Sonic Evo AM-I

A kétszázötvenek

Íme, a gyártó jelenlegi csúcsmodellje, amiből ráadásul mindösszesen csak 250 darab készül (érkezik belőle hazánkba is)!

Sportosság, korszerűség és elegancia - Bemutatkozik a Bulls márka-5
Határtalan kerékpáros élmények
Sportosság, korszerűség és elegancia - Bemutatkozik a Bulls márka-5
Forrás: bulls.de

A Sonic Evo AM-I összteleszkópos, elektromos rásegítéses mountain bike számos különlegességet tartogat: azon felül, hogy ebben az összeállításban csak limitált darabszámban érhető el a modell, prémium minőségű karbon vázra épül, 12 sebességes vezeték nélküli elektromos SRAM X01 AXS váltórendszerrel, és Bosch Performance CX line (85 Nm) hajtásrendszerrel, amihez 625 Wh kapacitású, vázba integrált akkumulátort kapunk. A friss trendeket követve ez a kerékpár „mullet”, azaz elöl 29”, hátul 27.5” átmérőjű kerekeket kapott. Igazi csemege ez az elegáns, matt fekete paripa. Azok számára izgalmas lehet, akik nem csak valami nagyon különlegeset keresnek, de élvezettel is használnák!

Bulls Sonic EVO AM-SL S

Össztelós MTB 20 kilogramm alatt, trükkök nélkül

A jövőt képviselő kerékpár! A  modell csúcskategóriás és egyben rendkívül könnyű (többségében karbonból készült) alkatrészekkel lett szerelve, így annak ellenére, hogy 29”-os nagy kerekekkel rendelkezik, és egy kifejezetten nagy, 750 Wh kapacitású akkumulátort kapott, a komplett kerékpár tömege kevesebb, mint 20 kilogramm!

Ehhez a legújabb generációs Shimano EP8 hajtásrendszere is nagyban hozzájárul, melynek 85 Nm-es nyomatéka rendkívül erőssé és hatékonnyá teszi ezt a kerékpárt! Teljesítményorientáltak és csúcskategóriás termékek kedvelői számára nem kérdés, hogy ezt a modellt meg kell ismerniük!

Sportosság, korszerűség és elegancia - Bemutatkozik a Bulls márka-2
Bulls Sonic Evo AM-SL 2
Sportosság, korszerűség és elegancia - Bemutatkozik a Bulls márka-2
Forrás: bulls.de

Bulls Sonic EVO AM 3

A legnépszerűbb

Elegáns megjelenése, jól kezelhetősége és rendkívül jó ár-érték aránya révén vált megjelenése után rövid időn belül népszerűvé a Sonic EVO AM 3 modell. A Sonic modellekre jellemző tulajdonságokon felül természetesen ez a kerékpár is egy fejlett technológiával készült, prémium karbon vázra épült, egy nagy nyomatékú (85 Nm), legújabb generációs Bosch Performance CX elektromos rásegítéses hajtásrendszert kapott (625 Wh kapacitású vázba integrált akkumulátorral), és „mullet”, azaz öszvér kialakítású: elöl 29”, hátul 27.5” átmérőjű kerekekkel lett szerelve. Az élvezetes kerékpáros élményhez a további korszerű és minőségi alkatrészei is hozzájárulnak.

Sportosság, korszerűség és elegancia - Bemutatkozik a Bulls márka-6
Bulls Sonic EVO AM 6
Sportosság, korszerűség és elegancia - Bemutatkozik a Bulls márka-6
Forrás: bulls.de

Érdekes... Mi ez a sok "sonic"?

A gyártó által 2019 nyarán bemutatott új elektromos rásegítéses terepkerékpár család mind a 24 modellje az alapoktól kezdve lett megtervezve, így egy teljes mértékben modern, funkcionális, kiváló ár-érték arányú kerékpárok megszületéséről van szó. A tervezésben nem csak a legprofesszionálisabb, legtapasztaltabb Bulls tervezők vettek részt, de külső szakértők, valamint a Fraunhofer intézet tagjai is be lettek vonva. 

További Sonic egyediségek:

1,8” tapered fejcső - ezen új fejcső-szabvány (amit az ACROS csapágygyártó-, valamint a SUNTOUR és ROCK SHOX teleszkópvillagyártó cégekkel közösen alkottak meg) rendkívül nagy strapabírást és merevséget biztosít a kerékpárnak

Sonic Rock Guard – a motor védelmét szolgáló, immáron speciális, térhálós szerkezetű kompozit lemez, mely a fizikai védelem mellett nem akadályozza a motor hűtését

Sonic Direct Stem – az újfajta geometria egyik hozadéka a rövid, tömzsi stucni, mely kiváló kezelhetőséget, kormányozást biztosít a kerékpáros számára

Sonic Hidden Sensor – az elektromos rásegítés küllőre szerelt mágnese és a váz láncvillájára szerelt vevője elegáns megoldásként a tárcsafék tárcsa-rögzítésébe és a vázba lett integrálva

Monkey Link – sárvédő, világítás, kulacs mágneses-mechanikus felrögzítési megoldás (ez a megoldás más Bulls kerékpárokon is megjelenik)

Sonic Device Connect – a stucnikra szerelt okos-csatlakozó, mely segítségével telefonunkat, navigációs eszközünket könnyedén, de legfőképpen biztonságosan tudjuk felrögzíteni kerékpárunkra

A tervezők gondoltak a hölgyekre is, így a kifejezetten számukra készített modellek „Eva” néven érhetők el.

Bulls E-Stream EVO AM FIT

Extra nagy akku és terhelhetőség

Az E-Stream EVO AM FIT összteleszkópos 29er terepkerékpár több igazán különleges részlettel is rendelkezik. Egyrészt a Panasonic GX Ultimate FIT hajtásrendszerével lett szerelve, mely kifejezetten nagy, 90 Nm nyomatékkal képes segíteni a pedálozást, így szinte nincs az a terep, ahol ne lennénk képesek feltekerni vele! Ehhez a választható 3 féle akku kapacitás közül a legnagyobb 925 Wh - ez a méret már tényleg egész napos energiát biztosít számodra!

Sportosság, korszerűség és elegancia - Bemutatkozik a Bulls márka-1
Bulls E-Stream EVO AM Fit
Sportosság, korszerűség és elegancia - Bemutatkozik a Bulls márka-1
Forrás: bulls.de

A specialitások sorában a harmadik pedig a komplett kerékpár terhelhetősége, ami egyedülálló módon nem az általános 130 kg (bringa+bringás), hanem 150 kg! 

Bulls Sturmvogel EVO 5 Belt

Különleges dizájn és funkcionalitás

Ha egy kerékpárban keresed egyszerre az eleganciát, stílust, funkcionalitást, tartósságot, és könnyedséget, akkor a Sturmvogel EVO 5 Belt modellt mindenképpen meg kell ismerned. Városi felhasználás esetében a sárvédők, az első-hátsó lámpák, a ballonos, ám mégis jól guruló gumik, a könnyedén pakolható elülső- (vázra szerelt kosár formájában) és hátsó csomagtartók mindennél többet érnek. A komfortunkat tovább növeli a „karbantartásmentes” Gates bordásszíjhajtás, ami igazán kuriózumnak számít! Mindezeket megkoronázza a Bosch Drive T Mag 70 Nm-es és szinte hangtalan elektromos rásegítéses hajtása, az 555 vagy 750 Wh kapacitású, vázba integrált akkumulátorral. 

Sportosság, korszerűség és elegancia - Bemutatkozik a Bulls márka-7
Bulls Sturmvogel EVO 5 Belt
Sportosság, korszerűség és elegancia - Bemutatkozik a Bulls márka-7
Forrás: bulls.de

Bulls Iconic EVO TR2

A kerékpárok SUVja

A kategóriájának csúcsát képviselő  modell tulajdonképpen egy sportos tulajdonságokkal felruházott, komfortos mindenes e-bike, azaz egy kerékpár SUV (sport utility vehicle). Összteleszkópos, 120 mm rugóutas kialakítása, a ballonos (2.4”) gumijai, és a maximum 85 Nm-es nyomatékkal rendelkező Bosch Performance CX motorja révén nem csak a jó minőségű utakon lehet vele kényelmesen kerékpározni, de a rosszminőségű földutakon is jól mozog. A szériatartozék lámpái, sárvédői illetve csomagtartója révén azt az extra komfortot kapjuk, amit egy kiváló trekking kerékpár nyújtana, így mindennapi használatra is alkalmas!

Sportosság, korszerűség és elegancia - Bemutatkozik a Bulls márka-3
Bulls Iconic EVO TR2
Sportosság, korszerűség és elegancia - Bemutatkozik a Bulls márka-3
Forrás: bulls.de

És ez még nem minden...

És nem csak ezen különleges, izgalmas modellek, de a további Bulls kerékpárokat is megtalálod a hazai forgalmazó, az Annyira Más Bringabolt weboldalán és szaküzleteiben – ahol természetesen nagy szakmai tapasztalattal segítenek kérdéseid megválaszolásában is.