Salgótarjánban zárul az I. SuperCross Sorozat Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/12/31
Nem nagyon lesz alkalma szilveszteri „ereszd el a hajamat” típusú lazításra annak, aki előrébb szeretne még lépni...
Hirdetés
Nem nagyon lesz alkalma szilveszteri „ereszd el a hajamat” típusú lazításra annak, aki előrébb szeretne még lépni az I. SuperCross Sorozat összetettjében, hiszen erre az utolsó lehetőség január 2-án adódik majd. Ekkor rendezi ugyanis a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület a tóstrandi SBTC-pálya környékén a Motorex – Karancs Kupát , mely az öt rendező egyesület által életre keltett sorozat utolsó állomása lesz a 2010/2011-es „krosszos” szezonban.
 
Négy versenyző fordulhat be az új esztendőbe úgy, hogy már biztosan egy összetett győzelemért járó egyedi díjat vesz majd át Salgótarjánban. Az U19-es férfiaknál Fenyvesi Péter (X2S – Kona Team Ironclad) rendelkezik behozhatatlan előnnyel és ezzel együtt lényegében már minden további nélkül magáénak érezheti a Haibike által felajánlott, közel 150.000 Forint értékű cyclo-cross vázszettet is. A hölgyeknél Dósa Eszter (Vitalitás SE) is mindenkitől látótávolságon kívül helyezkedik el csakúgy, mint Pálmai Zsolt (Hotel Yacht Club KSE) a hobbi férfi felnőtt kategóriában. A master 2-eseknél a sorozat végére igen szoros lett az összetett, de Kolb Tamást (Blue Scorpions MC) már nem tudják behozni az üldözők. A dobogó további helyezései itt is nyitottak még, máshol pedig még a bajnoki címre is többen pályázhatnak, így elég kiélezett küzdelem várható a két legnépesebb kategóriában, az elit férfi felnőttek és a master 1-esek között.
 
A verseny menete a megszokottak szerint alakul, 11 órától a master 3-asok, U19-es lányok, U15-ös lányok és fiúk indulnak, 11:45-kor a nők, a master 2-es és U19-es férfiak, míg 13 órakor rajtol a férfi felnőtt és master 1-es futam. A pályán jelenleg mintegy 30 cm friss hó található, melyet a szervezők napról-napra próbálnak onnan a lehetőségek szerint eltüntetni, amennyire csak lehet. A már jól megszokott, mintegy 2 kilométeres körben egy rövidebb emelkedő, egy dupla palánk akadály és egy szimpla palánk – útrézsűn felfutás kombináció nehezíti majd a versenyzők dolgát. A helyszínen szintén a megszokottak szerint rendelkezésre áll az SBTC sportegyesület épülete (toalett, zuhanyzási- és öltözési lehetőség), de a szervezők kerékpármosási- és olajozási lehetőséget is biztosítanak majd a főtámogató jóvoltából. Az egyesületi tagok vendégszeretete forralt borban, forró teában és zsíros kenyérben nyilvánul majd meg, a főszervezők pedig ígérik, nem zárják majd ki dopping-vétség miatt azokat, akik a futam előtt fogyasztják el az elsőként említett „védőitalt”.
 
A szervezők természetesen az érdeklődőknek is kedvezni szeretnének , hogy minél többen megismerkedjenek ezzel az igen látványos szakággal – a felső salakos pálya feletti útról a nyomvonal több mint fele belátható , így könnyen nyomon lehet követni majd a versenyt, valamint a leglátványosabb szakaszok is itt helyezkednek el: akadályok, futós szekció, dupla technikai zóna – izgalmakkal teli kikapcsolódást kínál a rendezvény. Az ötödik, záró futam eredményhirdetése után közvetlenül kerül sor a sorozat összetett eredményeinek közlésére, a dobogósok kihirdetésére is.
További részletek: klikk ide!
Hirdetés