Az utolsó futamon dől el minden a SuperCrossban Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2012/01/03
Mind az elit férfi felnőtt, mind a női felnőtt kategóriákban az utolsó fordulóra maradt az összetett győzelemről szóló döntés.
HirdetésVasárnap (január 8-án) lezárul a SuperCross Sorozat második szezonja, Kerekegyházán gyűlnek össze a cyclo-cross szakág versenyzői. Mind az elit férfi felnőtt, mind a női felnőtt kategóriákban az utolsó fordulóra maradt az összetett győzelemről szóló döntés.

 

Az elit férfi felnőtteknél három versenyzőnek van matematikai-, és az előző futamok erőviszonyai alapján egyben gyakorlati esélye a végső győzelem megszerzésére. Buruczki Szilárd (Merida – Kőbánya TC) a második, salgótarjáni futamon csatlakozott be a sorozat küzdelmeibe, mely esemény egy technikai hibából kifolyólag olyan balul sült el számára, hogy „csak” a kategória negyedik helyére volt elegendő teljesítménye. Sokan már ekkor Fejes Gábor (Team Bátorfi – AKTK) kezébe adták volna a végső győzelmet, azonban a technika ördöge őt is elérte, Ózdon harmadikként, Búr Zsolt (Bringabanda SC – SWAT) mögött ért célba. A helyzetet a balassagyarmati futam tette teljesen bonyolulttá, ahol a szlovák versenyzők tettek arról, hogy mindhárom fentebb említett krosszosnak maradjon reális esélye a végső győzelem megszerzésére – de csak az utolsó futamon. Ha Fejes nyer Kerekegyházán, a többiek eredményétől függetlenül bajnok, míg Buruczki és Búr esetében a „szimpla” győzelem még nem elegendő, szükségeltetik az összetett győzelmükhöz a másik két ellenfél „gyengébb” teljesítménye is.

  

A nők között Buruczkihoz hasonlóan Dósa Eszter (Vitalitás SE) és Módos Gabriella (Merida Maraton Team – CST) is kihagyták az első futamot, így ebből kifolyólag matematikailag még többeknek is, erőnlétileg azonban az előző futamok képe alapján csak kettejüknek van esélye az összetett győzelemre (is).

Az összetett győztes személyét mindösszesen két kategóriában lehetséges már most, matematikailag is biztosra venni: a férfi U19-eseknél Rózsa Balázs (KSI Schwinn – Csepel SE), míg a hobbi férfi felnőtteknél Tóth András (VKE – Nelson) a kerekegyházai eredménytől függetlenül már bajnok. A csapatverseny dobogója szintén nyitott még, a jelenleg ott található Blue Scorpions, Salgótarjáni HKE, Bringabanda SC trió mellett a Vitalitás SE, a Merida Maraton Team és a Footstrong is eséllyel pályázik az első három pozíció valamelyikére.

 

A fentiekkel kapcsolatos döntés tehát az előttünk álló, k erekegyházai futamra maradt. Az eseményt a tavaly megismert helyszínen rendezi majd a Guriga Bringa Kerekegyháza KE, a SuperCross Sorozat már jól ismert időrendje szerint. Ahogyan tavaly Salgótarjánban, úgy idén Kerekegyházán is egyből sor kerül az összetett eredmények kihirdetésére és díjazására is rögtön a futam eredményhirdetése után.

 

- A kerekegyházi csapat már izgatottan várja a verseny napját, az elmúlt hetünk a pálya rendbetételével és csinosításával telt – kezdte nyilatkozatát Duzmath Csaba f őszervező.

- A nyomvonal néhány új kanyarkombinációtól eltekintve megegyezik majd a 2010-essel, szűk két kilométeren kettő palánk akadály, egy rövidke lépcsősor, és a homokcsapda színesíti a hol gyors – hol kanyargós, fűvel és aszfalttal borított pályát. Mivel a nyomvonal alapvetően gyors, a szintkülönbség pedig elhanyagolható, ebből kifolyólag izgalmas futamokra és szoros befutókra számíthatunk. Az elkövetkező vasárnapon reményeink szerint az évszakhoz képest kellemes Dél-alföldi időjárás fogadja majd az ide látogató versenyzőket és szurkolókat, de ha mégsem így lenne úgy a fűtött öltöző, a forró zuhany és a tea hozhat számukra enyhülést.

  .

A II. SuperCross Sorozatról további részletes információk megtalálhatóak a www.supercross.hu honlapon.
Hirdetés