Menü

2014.05.28.     Hozzászólás 5

(x)

Összecsukható kerékpárok - a legjobb megoldás közlekedésre!

Miért nem közlekedik akkor mindenki kerékpárral?


Egyre több ember gondolja úgy Magyarországon, hogy a kerékpár nem „csak” mint sport, illetve szabadidős eszköz használható, hanem közlekedésre is, hiszen gyors, olcsó, környezetkímélő és nem utolsó sorban élmény vele minden megtett út.

 

Miért nem közlekedik akkor mindenki kerékpárral?
A normál kerékpároknál felvetődnek olyan problémák, amik sokakat eltérítenek attól, hogy biciklire üljenek a hétköznapokban is. Ezek a problémák lehetnek a túl nagy távolság, a nehéz terep, sok emelkedővel, amit a munkanapokon, utcai ruhában nem tud, vagy nem szívesen tesz meg az ember, de ide tartozik a tárolás problémája, az esetleges rossz idő és a kerékpár szállítása is.

 

Tern Verge Forrás: bikebro.hu

 

Miért jelentenek megoldást mindezekre az összecsukható kerékpárok?
Azért, mert 10 másodperc alatt, egyszerűen, kompakt méretűre csukhatóak, így csomagként, bárhol könnyen szállíthatóak. Ha túl nagy lenne a távolság, hegyre kéne feltekerni, vagy elered az eső, fel lehet szállni vele ingyen bármilyen tömegközlekedési eszközre, vagy könnyedén be lehet rakni egy autó csomagtartójába. Ez a multi-modal transport, azaz a több közlekedési eszköz használatának kombinációja, ahol a tömegközlekedést, vagy a személyautózást kombinálhatjuk a kerékpározással, ami a leggyorsabb és legolcsóbb megoldás.

A másik sajnálatos probléma a kerékpárlopás, ami ellen jobb védekezést el sem lehet képzelni, mint hogy mindenhol mellettünk lehet kerékpárunk, hiszen összecsukott állapotban bevihetjük magunkkal az irodába, postára, kávézóba stb., így megspóroljuk a drága lakatot is, amit cipelnünk sem kell magunkkal és nem növeljük jelentősen kerékpárunk súlyát.

Kompakt méretük miatt sokkal könnyebben tárolhatjuk őket, így nem jelent gondot a lakásban, vagy az irodában való elhelyezés sem, hiszen a szekrényben, vagy az asztal alatt is elfér, de a liftbe szállás sem jelent velük gondot, hogy ne kelljen emeleteket mászni biciklinkkel.

 

Mi az a Tern?
A Tern kerékpárok az egyik legnépszerűbb és legjobb ár-érték arányú biciklik a minőségi összecsukható kerékpárok piacán. Az első külföldi gyártású összecsukható kerékpár márka, melynek hivatalos magyarországi forgalmazója van bemutatóteremmel, ahol a kerékpárokat ki is lehet próbálni. A cég célkitűzése a legoptimálisabb városi közlekedési eszközök megalkotása.

 

Tern Eclipse X20 Forrás: bikebro.hu

 

Mitől olyan jó? Az összecsukható kerékpárok tulajdonságai
- Gyors összecsukás: 10 másodperc alatt, 3 egyszerű mozdulattal összecsukhatóak.
- Könnyű súly: átlag 11kg (felszereltségtől függően változik)
- Több féle kerékméret: 20-as, 24-es és 26 colos kerékpárok, hogy minden igénynek megfeleljenek
- Rengeteg kiegészítő: minden, amire csak szükség lehet kerékpározáskor (csomagtartók, táskák, lámpák, hordozó zsákok, láncvédő…)
- Több mint 20 féle modell: mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kialakítású és felszereltségű kerékpárt

 

Tévhitek a kiskerekű kerékpárokról
Sokan hiszik azt, hogy a kisebb kerék miatt lassabbak, instabilabbak az összecsukható biciklik. Ez nem így van! A kisebb kerék a tömege miatt könnyebb gyorsíthatóságot jelent és fordulékonyabbak vele a biciklik. Ez egy városi bringánál fontosabb szempont és előnyt jelent az állandó gyorsítás és lassítás, illetve a folyamatos „cikázás” miatt. Ennél sokkal fontosabb a sebesség szempontjából a légellenállás, vagy a guminyomás, ami nem a kis kerék függvénye. Ha meg túrázni szeretnénk, választhatunk nagyobb kerekű 24 colos összecsukható kerékpárt is, ami szinte már ugyanolyan mintha egy 26-ost tekernénk és csak pár centivel nagyobbak összecsukva, mint 20-as társaik.

Tern Eclipse X20 Forrás: bikebro.hu

Még több infó az összecsukható kerékpárokról

BikeBro Forrás: bikebro.huBikeBro.hu

Olvass többet a témáról: tern, összecsukható kerékpár

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • csecsemő 2016.01.27.   21:40

  csecsemő

  Én a praktikerben vettem egy 20"-os folding bringát. Mindössze 27900ft-ért. (1 sebességes). Amit egyből cseréltem rajta: a 40-16 áttételt 48-16ra. 1ekm után a hátsó külső gumit. Az azóta megtett 4ekm alatt, probléma nem volt. Kisebb csavar meghúzásokon kívül. Teljesen kényelmes a 180cm 96kg alkatomhoz. (A vonaton ingyen lehet szállítani 20" kerék méretig.) Általában úgy túrázom,hogy oda tekerek, vissza vonat. (szóval nem kell fáradtan vissza tekerni.) Leghosszabb távom 150km (oda) 7 pihenővel 5-25 percesek. Amikor defektet kaptam otthontól kb 30km-re, összehajtogattam és haza stoppoltam. 4-ik autó meg is állt. (Suzuki maruti) Én az anyós ülésen a bicó a hátsó ülésen kapott helyet. Túra/indián kenuban is jól elfér.

  válasz erre...

 • He 2014.05.30.   09:47

  He

  Egy hete vettem Neuzer foldingot és nagyon bejön.

  válasz erre...

 • He 2014.05.30.   09:31

  He

  Egy hete vettem Neuzer foldingot és nagyon bejön.

  válasz erre...

 • Be 2014.05.29.   12:38

  Be
 • Ze 2014.05.28.   14:41

  Ze

  Vegre egy klassz cikk! Koszi BikeBro :)

  válasz erre...