Néhány kiadó hely maradt az idei Transalpra! Hír

Erdélyi Nándor
Erdélyi Nándor
2012/05/09
Néhány szabad hely maradt a nevezési listán a 15. Craft Bike Transalp versenyre.
Hirdetés

Kevesebb mint két hónappal a július 14-én, Oberammergauban (Németországban) eldördülő a rajtpisztoly előtt 20 csapat helye kérdéses a rajtlistán (május elejei állás szerint – a szerk.). Ez egyben azt is jelenti, hogy 530 duó végérvényesen benevezett az egyhetes versenyre.

 

Transalp
Transalp

 

Tehát, ha elévülhetetlen vágyat érzel ahhoz, hogy alpesi tájon, elvakult szurkolók közt, profikkal egy mezőnyben élvezhesd 600 km-en és több mint 20 000 méternyi emelkedőn át az Alpok legszebb tájait,

 

Transalp
Transalp

 

A Transalp vitathatatlanul az egyik leghíresebb többnapos MTB verseny a világon. Ezt is, mint ahogy a Cape Epic-et, párosok alkotta csapatban kell a kerekeseknek teljesíteniük. Az 1998-as első verseny óta most is 8 szakaszon át jutnak el a versenyzők Németországból, Ausztrián át Olaszországba. A július 14. és 21. között megrendezett verseny az Alpok fő láncolatain át vezet egészen 2700 méteres magasságokig.

 

82343-_dsc3326.jpg
82343-_dsc3326.jpg

 

Idén, a verseny történetében első alkalommal, a Bajor-Alpokban található Oberammergau ad otthont a rajtnak. Innen a mezőny déli irányba, Ausztriába veszi az irányt. Imst, Ischgl valamint Nauders után Svájcba kanyarodik az útvonal. A rövid scouli kitérő után, már Olaszországban folytatódik a verseny, ahol Livigno, Ponte di Legno, Madonna di Campiglio ad otthont egy-egy célnak majd rajthelynek. Végezetül, a szokásokhoz híven, a Garda-tó partján ér véget a 8 napos út Riva del Garda városában.

Hirdetés