Menü

2011.04.22.     Hozzászólás 1

Vasvári Press

Május elsején a IX. Buda Maratonnal indul a szezon

A programban a hegyikerékpározás mellett 3, 7, 14 vagy 21 kilométeres terepfutás, 200 méteres dombfutás valamint túrázás szerepel.

A hagyományoknak megfelelően május elsején, a Hármashatár-hegyi Repülőtéren, a Buda Maraton alkalmával kezdődik a hegyikerékpárosok maraton-szezonja. A viadal – a tavalyi évhez hasonlóan – a Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál keretében kerül megrendezésre.

A tavaly indult fesztivált – melyen mintegy kétezren sportoltak – idén nagyobb sportkínálattal, a repülőtéren teljes légtérzár mellett, nagyobb alapterületen rendezi meg a Budapest Sportiroda és a Sportaktív Klub. Az esemény fővédnöke Schmittné Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornásznő – Schmitt Pál köztársasági elnök felesége –, védnöke Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. A programban a hegyikerékpározás mellett 3, 7, 14 vagy 21 kilométeres terepfutás, 200 méteres dombfutás valamint túrázás szerepel.

A hegyikerékpárosok a 10, 21 vagy a 42 kilométeres táv közül választhatnak; a pálya – mely újdonságként a repülőtéren hosszan fog kanyarogni – a Hármashatár-hegy mind a négy oldalát és a környezetében lévő többi hegycsúcsot is érinti.  A hobby kategória szintkülönbsége közel 700, a sport kategória szintkülönbsége mintegy 1600 méter. A legkisebbeket az egy kilométeres Diák Kupa gyermekverseny várja. A kerékpáros kiegészítő-programok közt páros szlalom, triál-bemutató, Gizmo-show kerül műsorra.

A helyszínen nyolc és tíz óra között lehet nevezni, a IX. Buda Maraton rajtjára 11 órakor kerül sor, a gyermekeket fél háromtól indítják. Idei újdonságként a Diák Kupa és a Turista futam keretén belül rendezik meg az 1. Siketek és Hallássérültek Mountain Bike Bajnokságát.

Olvass többet a témáról: Buda Maraton 2011
Ez is érdekelhet: buda maraton