Futás, túra, kerékpár mindenkinek Hír

Futanet.hu
2011/04/29
Vasárnap 2. Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál
Hirdetés
Olimpiai bajnokok a természetben. A május elsejei esemény fővédnöke Schmittné Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornásznő, védnöke Borkai Zsolt , a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, olimpiai bajnok tornász. Számos további olimpiai és világbajnok is rajthoz áll majd május elsején a túra, futás és kerékpár távokon: Kovács István (ökölvívás), Kozmann György (kenu), Storcz Botond (kajak), Horváth Gábor (kajak) és Marosi Ádám (öttusa) is ott lesznek a mezőnyben.
Futás, túra, kerékpár mindenkinek. A terepfutókat 3, 7, 14 vagy 21 kilométeres pálya várja vasárnap a Hármashatár-hegyi repülőtér környékén kijelölt 3 km-es és 7 km-es körpályákon. A túrázók 11 vagy 23 kilométeren járhatják be a Budai-hegységet, vagy kipróbálhatják a Nordic Walkingot. 9. Buda Mountain Bike Maratonra sport (42 km), hobby (21 km) és turista (10 km) kategóriákban lehet nevezni, a legkisebbeknek 1 kilométeres a Diák Kupát szerveznek. Lesz még Gyerekfutam, Dombfutás, 3x1 kilométeres váltó, zenei program és sportbemutató is a 2. Samsung Olimpiai Zöld Fesztiválon.
Sportfesztivál számokban. Tavaly közel kétezren sportoltak a természetben, családok, baráti társaságok, felnőttek és gyerekek egyaránt. A fesztiválon ingyen vehet részt az SOS Gyermekfalvakból 150 gyermek. Idén a szervező BSI és a Sportaktív Klub 100 kg banánt, 10 kg citromot, 20 kg szőlőcukrot, 1000 liter isoitalt és 2000 liter vizet oszt majd szét a résztvevők közt a frissítőállomásokon.
Klikk ide!
Hirdetés