Sportfesztivál a természetben Hír

BSI;http://www.futanet.hu
2011/04/01
Egy hónap múlva 2. Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál
Hirdetés
Május elsején változatos sportolási lehetőségeket kínál mindenkinek a 2. Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál a budapesti Hármashatár-hegyi Repülőtéren. A tavaly útjára indult eseményt idén még szélesebb sportkínálattal, még nagyobb alapterületen rendezi meg a BSI és a Sportaktív Klub.
 
Futás, túra, kerékpár mindenkinek. A 3, 7, 14 vagy 21 kilométeres terepfutás útvonala a Hármashatár-hegyi repülőtér környékén kijelölt 3 km-es és 7 km-es körpályákon halad. A csapatjátékosok 3 fős váltóban is teljesíthetik a 21 kilométert.
Aki lazábbra venné a tempót és inkább a tájban gyönyörködne, 11 vagy 23 kilométeren túrázhat, vagy próbálhatja ki a Nordic Walkingot a Budai-hegységben kijelölt útvonalon, jelzett turistautakon.
A mountain bike maraton az évad szezonnyitó eseménye, ahol aszfalt helyett a természetben, és mégis Budapesten lehet kerékpározni! Sport (42 km), hobby (21 km) és turista (10 km) kategóriákban lehet nevezni. A pálya a Hármashatár-hegy mind a négy oldalát és a környezetében lévő többi hegycsúcsot is érinti. A legkisebb kerékpárosokat a Diák Kupa gyerekverseny várja, 1 kilométeres pályán.
A szurkolóknak is számos lehetőséget kínálnak a szórakozásra – lesz gyerekfutam, dombfutás, sportbemutató és zenei program is.
Hirdetés