KTM mountainbike kerékpárok Hír

KTM mountainbike kerékpárok Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc - Támogatott tartalom
2020/05/28
A 2020-as szezon három legizgalmasabb KTM mtb modelljét mutatjuk most be.

Az utóbbi évtizedben a KTM világszintű meghatározó szereplővé vált a kerékpáros szektorban. A KTM folyamatosan változik a kor követelményeinek megfelelően, de egyvalami a régi maradt: A KTM még mindig "Made in Austria". A KTM büszke arra, hogy 1964 óta, immáron több, mint 50 éve gyárt minőségi kerékpárokat és világszerte több, mint 50 országban szeretik a termékeit.

A 2020-as szezon három legizgalmasabb KTM mtb modelljét mutatjuk most be.

KTM Macina Race 27

Sportos merevfarú ebike, kiváló tulajdonságokkal – így nem lehet akadály sem egy könnyed tókerülés a családdal, sem egy mtb túra a haverokkal. A KTM Macina Race 27 kerékpár Suntour villája 100 mm-es rugóútja simítja ki a kisebb terepegyenetlenségeket, de a komfortodhoz a Schwalbe gumiköpenyei is hozzájárulnak. A Bosch Performance Line CX Power hajtása 75 Nm-es rásegítéssel járul a hajtáshoz, 25 km/h sebességig. Ráadásul mindez a vázba integrált 500 Wh kapacitású akkumulátorral kombinálva akár 100 km-re is elég – a rásegítés mértékét négy fokozatban állíthatjuk, könnyedén a kormányról. A sportos geometria révén a Macine Race 27 a meredekebb és technikásabb ösvényeken is otthon van. A biztos megállást a Shimano hidraulikus tárcsafékei biztosítják. 

KTM mountainbike kerékpárok-2
KTM Macina Race 27
KTM mountainbike kerékpárok-2

KTM Macina Team 29

Ambíciózus, sportos felhasználók számára kiváló választás a KTM Macina Team 29 merevfarú emountain bike. A váz kialakításánál nagy figyelmet fordítottak az elektromos rásegítés hajtásának és energiaforrásának teljes integrációjára, miközben a súly és strapabírás kiváló egyensúlyát is megtartották. A Macina Team lelke a nagy teljesítményű, 75 Nm-es Bosch Performance Line CX motor, mely négy különböző módon tudja leadni a teljesítményét – amit a kormányról vezérelhetünk menetközben, és mely rásegítést 25 km/h sebességéig biztosítja számunkra a rendszer. A nagy felbontású kijelző még gyenge fényviszonyok között is könnyen olvasható. A Bosch által kifejlesztett Powertube 625 ebike akkumulátor rendkívül vékony és nagy kapacitású. Méretéből eredően szinte észrevétlenül rejtőzik a váz alsócsövében, míg a 625 Wh kapacitás rengeteg kilométerre elegendő. A komfortunkért a Suntour 120 mm-t mozgó teleszkópvillája, és a Schwalbe Nobby Nic gumik felelnek. A hatékony fékezést pedig a Shimano SLX hidraulikus tárcsafékei segítik. A hatékony és energiatakarékos hajtásban a Shimano SLX 11 sebességes, 11-46T áttételes fogaskoszorúja is közre játszik. 

KTM mountainbike kerékpárok-3
KTM Macina Team 29
KTM mountainbike kerékpárok-3

KTM Macina Lycan 29

Összteleszkópos romboló, mellyel szinte bármilyen terepkerékpáros ösvényen és terepen otthonosan mozoghatunk. A Macina Lycan teljesítményéről a 75 Nm-es Bosch Performance Line CX motorja gondoskodik, mely négy különböző módon tudja leadni a teljesítményét 25 km/h sebességig – amit a kormányról vezérelhetünk menetközben, mely vezérlő nagy felbontású kijelzője még gyenge fényviszonyok között is könnyen olvasható. A Bosch által kifejlesztett Powertube 625 ebike akkumulátor rendkívül vékony és nagy kapacitású. Méretéből eredően szinte észrevétlenül rejtőzik a váz alsócsövében, míg a 625 Wh kapacitás rengeteg kilométerre elegendő. A Shimano SLX 12-sebességes, 10-51T fogkiosztású fogaskoszorújával kombinálva a hajtást nagyon hatékonyan és energiatakarékosan tekerhetünk. A RockShox teleszkópvilla és rugóstag 140 mm-es rugóútjai kiválóan simítják ki alattunk az akár technikásabb ösvényeket is, mely komfortunkat a Schwalbe Nobby Nic ballonos gumijai is növelik. A Boost-szabvány révén még sárférő hely is marad, és a váz merevsége is kiemelkedően jó! Ha pedig meg kellene állni, a Shimano 4 dugattyús hidraulikus tárcsafékei erőteljes fékhatást biztosítanak. 

KTM mountainbike kerékpárok-1
KTM Macina Lycan 29
KTM mountainbike kerékpárok-1

KTM-Bikes.at