KTM 2023 e-bike modellek

KTM 2023 e-bike modellek

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc - Támogatott tartalom
2023/03/12
Szétnéztünk a KTM kerékpárok háza táján. A legizgalmasabb 2023-as elektromos rásegítéses modellek közül válogattunk.

Az utóbbi évtizedben a KTM világszintű meghatározó szereplővé vált a kerékpáros szektorban. A KTM folyamatosan változik a kor követelményeinek megfelelően, de egyvalami a régi maradt: A KTM még mindig "Made in Austria". A KTM büszke arra, hogy 1964 óta, immáron több, mint 50 éve gyárt minőségi kerékpárokat és világszerte több, mint 50 országban szeretik a termékeit.

KTM e-bike kerékpárok

KTM 2023 e-bike modellek-5
KTM Macina Prowler Prestige
KTM 2023 e-bike modellek-5
Forrás: KTM Bikes

KTM Prowler Prestige

A KTM fejlesztői mindent bele tettek ebbe a modellbe, hogy kiváló társa legyen minden olyan kerékpárosnak, akik csillapíthatatlan vágyat éreznek az újabb és újabb hegyek, úttalan utak felfedezésére. Prémium minőségű karbon váz első háromszög, és alumínium tám- valamint láncvilla igazi műremek – ebben az olajzöld-narancs színkombinációban sokak szívét el fogja rabolni! Elöl 180, hátul 170mm rugóút simítja a terepet alattunk – amihez a felső kategóriás FOX 38 Float Performance, és FOX DHX2 Performance Elite rugóstagok szolgálnak sima, egyenletes csillapítást. 

A DiMMiX technológia révén a kerékpár úgy lett kialakítva, hogy elöl 29”, hátul 27,5” méretű DT Swiss gyártmányú kerekekkel lett szerelve – a nagyobb front kerék könnyen átgördül mindenen és jól irányíthatóvá teszi, míg a tömörebb hátsó nagyobb teherbírást nyújt. A meredek ülésszög és az alacsonyan lévő cockpit kombinációja pedig rendkívül jó hegymászóvá teszik. 

A váz alsócsövébe integrált 750 Wh kapacitású Bosch akkumulátor, és a hozzátartozó kimagaslóan nagy, 85 Nm nyomatékos, 4. generációs Bosch Performance CX motor 25 km/h tempóig segíti a pedálozásunkat, nagyon-nagyon sok kilométeren át! 

A vezetéknélküli SRAM GX Eagle váltó és FOX dropper nyeregcső még nagyszerűbbé teszi a kerékpározási élményt, és még könnyebbé átélni a kalandot. 

KTM 2023 e-bike modellek-4
KTM Macina Team 772
KTM 2023 e-bike modellek-4
Forrás: KTM Bikes

KTM Macina Team 772 

Ha teljesítmény-orientált bringás vagy, és nem vágysz az összteleszkópos rendszerekre, ez a modell kedvenced lesz. Választhatod 29 vagy 27,5”-os kerekekkel, ahogy neked a legjobb. A LFC (Light-Fender-Carrier) kialakításnak köszönhetően a váz könnyedén szerelhető fel lámpákkal, kitámasztóval és csomagtartóval is, így téve még sokoldalúbbá ezt a kerékpárt!

A dinamikus bringázáshoz komoly fékerő is szükséges, így ez a modell a Tektro gyártó 4 dugattyús hidraulikus tárcsafékeit kapta, melyek minden helyzetben kellően segítenek a megfelelő helyen és időben megállítani a kerékpárt. Komfortodat a Suntour Raidon 34 teleszkópvillája növeli, mely hatékonyan simítja ki a terep egyenetlenségeit.

A könnyed és sportos tekerést a 4. generációs Bosch Performance CX motorja segíti, melynek nagy 85 Nm-es nyomatéka elégséges ahhoz, hogy szinte minden helyzetben könnyedén fel tudjunk tekerni. Ehhez pedig a váz alsó csövébe integrált 750 Wh kapacitású akkumulátor nagyon sok kilométeren keresztül nyújt energiát.

KTM 2023 e-bike modellek-3
KTM Macina Aera 771 LFC ABS
KTM 2023 e-bike modellek-3
Forrás: KTM Bikes

KTM Macina Aera 771 LFC ABS

Ha a kerékpárok között keresed a SUV autók megfelelőjét, akkor ezt a modellt kerested. Nagy teljesítmény, és rendkívüli komfort jellemzi a Macina Aera-t. Ehhez a kerékpár megkapta a legújabb generációs Bosch Performance CX elektromos rásegítéses hajtás-rendszert, mely akár 85 Nm nyomatékkal segíti a pedálozásunkat, hogy minden helyzetben könnyedén haladhassunk. Ehhez hatalmas, 750 Wh kapacitású akkumulátort rejtettek el a váz alsó csövében, hogy nagyon hosszú kilométereken keresztül élvezhessük a rásegítést. Az egyenes hátú ülés-pozíciót támogató geometria mellett a bringázás kényelmét fokozza még a FOX 34 Float levegős teleszkópvilla, és a ballonos gumiköpenyek.
 
A erőteljes és jól adagolható fékezésről a Magura 4 dugattyús hidraulikus tárcsafékei gondoskodnak, amit blokkolásgátló rendszerrel egészítettek ki. Ez megakadályozza az első kerék blokkolását, így még vészfékezéskor is biztonságosabban ülhetsz a nyeregben, legyen szó akár csúszós murvás útról is.

Természetesen egy SUV minden jóval el van látva, így ez a kerékpár is sárvédőkkel, lámpákkal, kitámasztóval és csomagtartóval el van látva!

KTM 2023 e-bike modellek-2
KTM Macina Style 710
KTM 2023 e-bike modellek-2
Forrás: KTM Bikes

KTM Macina Style 710

Komfortos városi ingázás? Stílusos trekking túra a családdal vagy a barátokkal? Az utóbbi évek egyik legsikeresebb KTM kerékpármodell-sorozata a Style. Ez a kerékpár energikus társad lesz! A legújabb generációs Bosch Performance Line CX elektromos rásegítéses hajtás-rendszer egy erős, 85 Nm nyomatékkal rendelkező motorral és egy rengeteg kilométerre elég, 750 Wh kapacitású, a váz alsócsövébe rejtett akkumulátorral könnyíti meg a bringázást. Mind a motor, mind az akku tökéletesen integrálva került beépítésre a vázba, így a Macina Style letisztult dizájnú és kiegyensúlyozott tömegelosztású lett – ráadásul az ergonómikus geometria révén optimális testtartásban, kényelmesen élvezheted a pedálozást. 

A komforthoz hozzájárulnak még a Suntour NCX-E Air levegős teleszkópvilla, és a Schwalbe gumiabroncsok is – melyek ráadásul kiváló defektvédelemmel is el vannak látva. Egy ilyen jellegű kerékpár alapfelszerelése a kellő fényt és láthatóságot biztosító első-hátsó lámpák, valamint a sárvédő, csomagtartó és kitámasztó is.

KTM 2023 e-bike modellek-1
KTM Macina City 710 Belt
KTM 2023 e-bike modellek-1
Forrás: KTM Bikes

KTM Macina City 710 BELT

Íme, a tökéletes városi közlekedési jármű – minimális karbantartási igény, valamint csendes és rendkívül könnyed (no meg környezetbarát) hajtás egyben. A pedálozásodat segítendő, a vázba integrálták a legújabb generációs Bosch Performance CX elektromos rásegítéses hajtás-rendszerét. 25 km/h sebességig akár 85 Nm nyomatékkal egészíti ki a te erődet, amit nagyon sok kilométeren át képes biztosítani, köszönhetően a 750 Wh kapacitású akkumulátorának.

A hajtási energiát a Gates gyártó bordásszíja viszi át a hátsó kerékre, mely megoldás, a Nuvinci fokozatmentes agyváltójával kiegészítve sok ezer kilométeren át nyújt csendes és karbantartásmentes pedálozást!

Komfortunkat növelik a Magura 2 dugattyús hidraulikus tárcsafékei, melyek időjárástól függetlenül kellő fékerőt biztosítanak, valamint a Suntour NCX-E Air levegős teleszkópvillája, mely simítja kezünk alatt az út egyenetlenségeit.

Természetesen egy ilyen jellegű kerékpáron alapfelszerelés a kellő fényt és láthatóságot biztosító első-hátsó lámpák (150 lux előre), valamint a sárvédő, csomagtartó és kitámasztó is!
 

KTM 2023 e-bike kínálat