KTM 2018 modell bemutató

Simon Ádám
Simon Ádám
2017/07/24
Szeress bele a KTM modellekbe pár perc alatt.
Hirdetés

Az utóbbi évtizedben a KTM világszintű meghatározó szereplővé vált a kerékpáros szektorban. A KTM folyamatosan változik a kor követelményeinek megfelelően, de egyvalami a régi maradt: A KTM még mindig "Made in Austria". A KTM büszke arra, hogy 1964 óta, immáron több, mint 50 éve gyárt minőségi kerékpárokat és világszerte több, mint 50 országban szeretik a termékeit.

A 2018-as szezon legizgalmasabb KTM modellei közül válogattunk ki néhányat.

 

KTM Macina Kapoho

Az új 2018-as Macina Kapoho egy vérbeli 160 mm-t mozgó E-MTB, egy trail-bike fürgeségével. A tökéletesen kiegyensúlyozott kerékszettel kombinációval új értelmet nyernek a mászások és a lejtőzések. A motorkerékpárok fejlesztésével szerzett tapasztalatokat sikeresen alkalmazzák a 2018-as ebike szériában is. A DiMMiX kerekek (Dimension Mix) technológia egy precízen kezelehető, stabil 29"-es első kerékből és egy jól manöverezhető 27,5"+ hátsókerékből áll. A két kerék külső átmérője megegyezik, vagyis emiatt nem lesz szokatlan élmény a kerékpárt hajtani. A Bosch PowerTube-nak és a teljes integrációnak köszönhetően már csak nézni is élvezet, hát még az ösvényeken haladni vele. A piac egyik legerősebb motorjának, a Bosch CX-nek és a KTM DiMMiX kombinációjának köszönhetően soha nem tapasztalt mászás-élményt nyújt.

 

KTM Macina Kapoho Forrás: KTM
KTM Macina Kapoho
Kép forrása: KTM

 

KTM Prowler

Vérbeli kalandor, vérbeli kalandoroknak. A KTM Prowler azoknak az ambíciózus kerékpárosoknak készült, akik csillapíthatatlan vágyat éreznek a folyamatos felfedezésre és a világ legszebb csúcsait is megmásszák, ahol aztán bivakolnak egyet másnap reggelig.

 

KTM Prowler Forrás: KTM
KTM Prowler
Kép forrása: KTM

 

A Prowler a KTM saját csillapító technológiáját (SLL) használja, ami kifejezetten a 150 mm rugóutas rendszerekhez lett kifejlesztve. A váz minden porcikája a 29"-es kerékmérethez lett tervezve, a meredek ülésszög és az alacsonyan lévő cockpit kombinációja pedig rendkívül jó hegymászóvá teszik. Vázon belül futtatott kábelek, állítható nyeregcső és a legkorszerűbb alkatrészek teszik a Powlert azzá, ami: vérbeli kalandor.

 

KTM Myroon Glory

Az első full karbon MTB a KTM-től hölgyeknek, modern vázmegoldásokkal és játékos részletekkel.
Letisztult cocpit és 1x12-es hajtás teszi végtelenül egyszerűvé és problémamentessé a kerékpározást, hogy csak arra figyelhess, ami igazán fontos. A 29"-es kerekektől nem csak gyors, de a lejtőkön stabil és kényelmes lesz az egyébként könnyű, így kiváló mászótulajdonságokkal is bíró kerékpár. Minden alkatrész a hölgyek igényeihez igazodik, mint például a keskenyebb kormány, a kényelmes nyereg, a rövidebb hajtókar, vagy a jó csillapítású villa.

 

KTM Myroon Glory Forrás: KTM
KTM Myroon Glory
Kép forrása: KTM

 

KTM Revelator Lisse

Teljesen integrált kábelek az áramvonalasság jegyében. Mivel nem csak a kerékpár, hanem a kerékpár minden egyes alkatrésze légellenállást okoz akár szemből, akár oldalról, a KTM kutatás-fejlesztés osztálya tapasztalt aerodinamikai mérnökökkel dolgozott együtt a tökéletes megoldásért. Akár elektromos-, vagy hagyományos váltórendszerrel, az új KTM Aero Racer készen áll a versenyzésre.

 

KTM Revelator Lisse Forrás: KTM
KTM Revelator Lisse
Kép forrása: KTM

 

KTM Life Style

A KTM sokéves tapasztalattal rendelkezik és számos szakértővel dolgozik együtt a trekking kerékpárokat illetően és 2018-ban ismét forradalmi újítást vezetnek be. Az innováció az új KTM fejcső, a kormányszár és az egyedi KTM/Suntour villán alapszik.

 

KTM Life Style Forrás: KTM
KTM Life Style
Kép forrása: KTM

 

A fényszórók új, felemelt helyzete javítja a látótávolságot, míg a vázon belüli kábelvezetés letisztult, modern megjelenést biztosít. A kúpos fejcső növeli a kerékpár stabilitását és merevségét, ami kifejezetten nehéz teher szállításánál előny.

 

 

Hirdetés