Kerékpározás Toszkánában Hír

Kerékpározás Toszkánában Hír

Kakuk András
Kakuk András
2018/06/16
Bringás élmények Pisa városában és környékén
Hirdetés

Toszkána úav (úgy ahogy van) és Pisa a ferde tornyával az utazók bakancslistájának fontos eleme. A kötelező „megállítom a torony dőlését” vicces képek mellett érdemes kerékpárra szállni és úgy is felfedezni a környéket.

 

Városi bringázás Pisában

A város nem túl nagy, de a fontos látnivalókat így is kellemesebb kerékpárral megtekinteni. A ferde torony és környéke nyilván kihagyhatatlan, de érdemes megállni az egyetem épületénél is. A tekerés igazán hangulatos az Arno folyó mentén és a szűk utcákban, ahol bátran megfér egymás mellett a kerékpáros és gyalogos. A várost június 16-án a legromantikusabb felkeresni, amikor is a Luminada ünnepség keretein belül 70 000 gyertya világítja meg a várost.

A bringázás olyan „olaszos”. A kerékpáros utak a belvárosban el vannak dugva, de a bringával közlekedők bárhol és bárhogy elfogadottak.

 

Kötelező Forrás: Soul running
Kötelező
Kép forrása: Soul running

 

Kerékpártúra Pisa környékén

Pisa a legzöldebb olasz városnak minősül, mindezt úgy, hogy a szigorúan városnak nevezett részén alig található fa. A toszkán településtől nyugatra, a tengerparton 3000 hektáron fekszik a Migliarino San Rossore Massaciuccoli Nemzeti Park, melyet kerékpáron a legegyszerűbb felfedezni.

A parkot mocsaras területek, fenyőerdők és homokdűnék teszik változatossá. A parkon belül aszfaltos, földes és homokos utakon bringázhatunk. A park területe nemrég került a tartomány/város tulajdonába. A történelem során több tehetős család és az állam is rezidenciának használta (a San Rossore ex-elnöki rezidenciához vezető út, állítólag az első leaszfaltozott közút volt Olaszországban). Az út, mely nyílegyenesen vezet a parkon belül az épületileg, hatalmas fenyőkkel szegélyezett és mondanom sem kell, hogy különleges atmoszférája kellemes bringázást tesz lehetővé.

 

Migliarino San Rossore Massaciuccoli Nemzeti Park Forrás: Soul running
Migliarino San Rossore Massaciuccoli Nemzeti Park
Kép forrása: Soul running

 

Látogatás előtt érdemes érdeklődni, hiszen ottjártunkkor ideiglenesen hétvégén volt csak (hivatalosan) nyitva (a belépő 3 euró). A park egy része ráadásul csak vezetővel látogatható, amibe természetesen beletartozik a tengerparti szakasz is (ez utóbbi a legszebb).

A parkot nem csak kerékpárral érdemes meglátogatni, hanem pl. lóháton is. A parkon belül külön lovas ösvények vezetnek körbe-körbe és a bejárat mellett található grandiózus lovarda és lóverseny pálya manapság is híres galoppversenyeknek ad otthont.

  

 

Jó tudni!

A kerékpározáshoz mi a központi helyen, a pályaudvar mellett található bringaüzletből kaptuk a bérelhető kerékpárokat. A flottájukban szépen felszerelt, új és jól karbantartott pár éves trekking kerékpárok is találhatók. A nemzeti parkban Giulio volt a segítségünkre az Azimuttól

Ki kell emelni a La Clessidra éttermet ahol fenséges 7 fogásos vacsorát fogyasztottunk. Ottjártunkkor az  szálltunk meg, kilátással a ferde toronyra. Ha Pisa felfedezéséhez segítség kell, javasoljuk a Pisaguide-ot. 

 

Hirdetés