Kaméleon a hátadon - Vaude kerékpáros hátizsák teszt

Suna - Mozgásvilág.huhttp://www.mozgasvilag.hu
2012/08/07
Alapvetően zöld-sárga, de eső hatására narancssárgába borul - kiveséztük a Vaude Gravity kerékpáros hátizsákját.
Hirdetés

Kerékpáros hátizsák

Mielőtt vállamra vettem volna a brazil mintás hátizsákot, megnéztem a naptárban, mégis mikor tudnám egy kemény bevetés elé állítani, mivel a két éve gyötört kerékpáros hátizsákom éppen megadta magát erre a szezonra. A teszt helyszíne a Salzkammergut Trophy lett. 

 
undefined Kép forrása: undefined
 

 

Indulás előtti termékismeret

Az első kézbevételnél érezhetően egy rendesen összerakott táskával álltam szemben, a színével azonban még barátkoznom kellett (több színösszeállításban is elérhető a táska). De vegyük sorba milyen praktikus dolgokkal vértezték fel a Vaude Gravit  15+3 literes modelljét.

Először is jónak tűntek a vállpánt állítását egyszerűsítő , a táska tetején helyet foglaló piros méretállító fülek . Egy kis húzó mozdulattal akár a 160cm-es barátnőmnek, akár nekem (188cm vagyok) is könnyen beállítható. A vállpánttal kapcsolatban érdemes még megjegyezni, hogy szivacsos, párnázott felületekkel jól el van eresztve, illetve az ivótasakos cső tartó, fényvisszaverők, és mellrészen még heveder is található rajta, melyek kényelmesebbé, és biztonságosabbá teszik a tekerést.

 

 

 

 

A pántok alatt a hát kényelmét a hátrész két szélére, valamint a deréktája elhelyezett szivacsos betétek biztosítják, plusz a hátfalba integrált  merevítés . A komfortról a szivacsok között 5-10 cm széles, a gerinc egész vonalán végighúzodó levegő mozgást elősegítő csatorna szolgálja. Ennek köszönhetően kevésbé lesz vizes a hátunk egy hosszabb túra során.  Deréktámaszhoz plusz még egy fényvisszaverőkkel tuningolt újabb csípőheveder is kapcsolódik.

 

 
undefined Kép forrása: undefined
 

 

A táska ezen kivül a kalsszikusan jól bevált kiegészítőket tartalmazza: bukósisaktartó, oldalzsebek, esőhúzat, hátsó lámpa (villogó) tartó , kisebb elsőzsebek , melyekbe az értékeket könnyen elhelyezhetjük. Számomra extra pluszok, hogy az egyik kis zsebhez kulcstartó gyűrű is tartozik, ivótasak tároló rekesz és kivezető nyílás a táska tetején. Mindezeken felül, ha még több extra helyre van szükségünk, akkor egy zipzár széthúzásával  a táska tetején extra helyet varázsolhatunk, sőt még oldalt is megpakolhatjuk a táska oldalán elhelyezett hevederek segítségével.

 

 
undefined Kép forrása: undefined
 

 

Gyakorlati élmények

Verseny előtti szokásos pakkot beletettem a táskába - tudom, hogy sok minden, de én így szeretem: ivótasak, esőkabát, energiaszeletek, telefon, váltás póló célbaérkezés utánra. Természetesen simán elfért ennyi cucc, mivel a Vaude Gravit táska mtb túrázásra, all-mountain tekerésekre termett. Így jóval több kiegészítőt vihetünk magunkkal egy-egy túrára. Legnagyobb igénybevételkor a teszt kapcsán következő dolgokkal pakoltam tele: egy laptop, töltők, 4 szendvics, egy váltás poló, 1 kulacs, telefon, pénztárca. A súly simán eloszlott a hátamon, nem nyomott, kényelmes maradt, és még mindig maradt egy kis hely a táskában.

 

 
undefined Kép forrása: undefined
 

 

A versenyre visszakanyarodva: fél óra tekerés után leszakadt az ég, durva zápor kisért végig a célig. Egyetlen dolog nem ázott totálisan át rajtam, és ez a táska volt. A sárga esőhúzat  tökéletesen illeszkedik a táskára,  2 és fél óra szakadó esőben is tartotta magát, a telefonomat, és a váltópolómat a táska belsejéből tökéletesen szárazon tudtam elővarázsolni.

 

 

Összefoglalva:  Nagyon könnyű (1020 gramm) kényelmes, jól pakolható és praktikus. A bringás funkciói révén (ivótasak kivezetés, bukótartó, villogó tartó…) igazán jó társ lehet montizáshoz, túrázáshoz. Plusz. ami a környezettudatosaknak még egy extra jó hír , hogy a táska a Vaude Green shape termékcsaládjának a tagjaként környezetbarát anyagból készült.

 

 

Bővebb infók, ár: klikk ide!
Hirdetés