Határon tekertem - Rubena tartós teszt Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2011/09/23
A Mátra Maraton száraz, kavicsos, murvás útjain is bizonyítottak, de a Piliscsabai terepmonti verseny volt az igazi próba a Rubena külső gumiknak..és nagyon jól vizsgáztak!
Hirdetés
A Rubena kifejezetten XC, maraton használatra ajánlja a tesztelésre adott külső Scylla , és Charibdys fantázianevű gumikat (ezt korábbi cikkünkben bővebben is leírtuk), melyek a kialakításukból, mintázatukból adódóan általános terepbringás igénybevételre, illetve lazább talajra javasoltak.
A teszt példányok egyébként a Top Design széria, a Rubena csúcskategóriás, versenyzésre javasolt példányai közé tartoznak: Scylla , Zephyros , Charybdis .
 
Tesztgép Rubena "lábbelikkel"
 
Menetpróba Ezt már előre elárulhatom: mindkét versenyen jól vizsgáztak a Rubena tesztgumik .  A verseny közben előforduló talajviszonyok nagy többségén megállták a helyüket, mélyebb, homokos puha talajon, valamint sziklás, murvás, kavicsos körülmények között sem jöttek zavarba. Igen jól harapták az utat mind mászáskor, mind pedig kanyargós, kicsúszós lefeléken, akár fékezés közben is.
 
Scylla
 
Többször kicsit túlvállaltam a kanyarokat, de nem csúsztam le az útról, melyben valószinűleg nagy szerepe volt az oldalt jobban tapadó, puhább gumikeveréknek. Betonon, illetve kemény talajon azonban kissé ráz és zúg, különösen kanyarodáskor, mivel az oldalbütykök gördülési ellenállása ilyenkor eléggé felerősödik.
 
Charybdis
 
A külsőket a tapasztalataim alapján ajánlani tudom azoknak, akik jó ár/érték arányú, mély homokban, kavicsos-sodrós úton is jól funkcionáló terepgumit keresnek.
 
Bővebb infók, forgalmazók:   Klikk ide!
Hirdetés