Gepida - Egy dinamikusan fejlődő hazai gyártó

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc - Támogatott tartalom
2016/03/22
A Gepida  egy nemzetközi szinten is elismert céggé nőtte ki magát

Az idei Bringaexpo kiállításon kevés igényesen felépített standot láttunk, viszont azon kevesek egyike, a hazai kerékpárgyártást meghatározó cégé volt. Az utóbbi évek folyamatosan fejlesztései révén ma már egy nemzetközi szinten is elismert céggé nőtte ki magát a Gepida. Persze a kerékpárjaik nem csak technikai tudásuknak köszönhetik, hogy más, nagy márkák termékeivel egy szinten lehet emlegetni őket, hanem a kinézet is nagyon sokat csiszolódott. Ennek köszönhetően igen sűrűn lehetett látni látogatókat, amint csillogó szemekkel szemlélik a Gepida bringákat.

Gepida Mountainbike és Ebike

A mountain bike vonal letisztult, a dizájn teljes mértékben trendi. A modellek között mind a szerényebb, mind a profibb elvárásokkal rendelkezők megtalálják a maguk ideális választását. Ráadásul, nem véletlen, de a montik között a stand kiemelt részét a pedelec (elektromos rásegítéses) bringák foglalják el. Bizony, Németországban tavaly már 25%-kal több ilyen jellegű kétkerekűt értékesítettek, mint normált, és ez az irány idehaza is. Bár a mértékegységek nagyon mások, csak a Gepida bringákból 30%-os növekedésre számít a gyártó az idei évben.

Gepida Asgard Ebike Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Gepida Asgard Ebike
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

A pedelec kínálatukban - amit főként a Bosch három motorjával fednek le - újdonság az ASGARD fully pedelec mountain bike. Jól látható rajta az a trend, melyben az akkumulátorokat egyre jobban integrálják a kerékpár vázába. Ennek főként esztétikai okai vannak, de a sportosabb felhasználhatóság terén is sokat számít.

A garanciális ügyintézéssel kapcsolatban sokakban kérdések merülhetnek fel, hisz ezek a kerékpárok már messze nem szög egyszerűek. Az elektronikai részek bonyolultak, és speciális szerszámokat valamint programokat igényelnek. Maguk a pedelec hajtás- és a pedelec kerékpárok gyártói is tudják ezt, így törekszenek arra, hogy a lehető legtöbb, ilyen feladatokra akkreditált üzletek legyenek, és egy esetlegesen felmerülő hiba esetén a leggyorsabban javítva legyen az. A Gepida is rengeteg energiát fektet ezen célokba, így egy hiba esetén, a vásárlás helyszínére futárt küldenek a javítandó kerékpárért, majd a diagnosztizáló helyen javítják és a lehető leggyorsabban visszaszállítják.

 

Városi vonal és a biztonság

A városi kerékpárok egyszerre vagányak és retro stílusúak. Talán ennek is köszönhetik népszerűségüket. Ötvözik a mai és a régmúlt trendjeit.

Gepida S3 Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu

Gepida S3
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

Újdonságként a standon megtekinthettük a cég két vadonatúj sisakját is. Új terület ez a Gepida számára, hisz az eddigi, főként kerékpárgyártásból álló profilban most egy mountian bike és egy e-bike fejvédő gyarapítja a márka színvonalát.