Fejlesztések a Bringarénában

Fejlesztések a Bringarénában

Bringaréna.hu
2013/05/21
12 új kerékpáros nyomvonal és 5 új összekötő szakasz a Bringarénában!
Hirdetés

Az idei évben, az ígéreteket betartva indulnak a fejlesztések. A sípályák területén 7 kerékpáros pályát jelöltek ki, továbbá engedélyezés alatt áll 5 izgalmas, erdei biciklipálya és 5 összekötő szakasz a változatosság növelése érdekében.

A lenti térképen zölddel jelölve az elkészült pályák, sárgával a sípályákon kialakított nyomvonalak, valamint pirossal szerepelnek az engedélyezés alatt álló erdei pályák. Feketével van ábrázolva a Szent Sólyom négyüléses felvonó.

A 2-es, 6-os és 7-es számú sípályákon családosok számára is könnyen teljesíthető nyomvonalakat jelöltek ki. Az 1-es, 3.1-es sípályák kerékpáros nyomvonalai már nagyobb technikai tudást igényelnek, a 4-es sípályán pedig egy nehéz kerékpáros pálya található. A snowboard park földbuckáin különböző trükkök gyakorlására van lehetőség.

Az engedélyezés alatt álló nyomvonalak kifejezetten ígéretesek.

 

A családosok kedvében járva egy vadonatúj ággal bővül a Panoráma és Élménypálya. Az új erdei részek izgalmas és feledhetetlen élményekkel ajándékozzák meg a gyermekeket és szüleiket. Az új szakaszok kellemes lejtésűek, könnyedén teljesíthetők. Az erdőben vadregényes a környezet, a nyitott részeken meseszép a bakonyi kilátás és friss a levegő mindenütt.

A haladó kerékpárosok - akik a Holle Anyó melletti tanulópályán már jól boldogulnak - ellátogathatnak majd a 4-es sípálya aljától induló és a völgy első taváig tartó haladó pályára.

 

Bringaréna fejlesztések
Bringaréna fejlesztések

 

A freeriderek és downhillesek számára három új haladó pályát alakítanak ki Eplényben. Az egyik az Olimpiai Cross pálya lefelé vezető ágával párhuzamosan halad majd, a másik kettő pedig a 4-es illetve az 5-ös sípályák mentén. A tavalyi downhill pálya felső szakaszából indul majd egy - az alsó meredek részt kiváltó - könnyebb levezető nyomvonal. Így azok is elindulhatnak a DH pályán, akik az alsó részen még bizonytalanabbak.

Mindemellett öt erdei összekötő szakasz is használható lesz majd. Tovább növekszik a változatosság.

A legkisebbek kedvében járva beszereztünk egy óriási ugróasztalt, ahol biztonságosan vezethetik le energiájukat. Az ugróasztal hatalmas, párnázott szélű és védőkorláttal felszerelt.

 

Az ugróasztalt nem biztos, de az új pályákat nemsokára mi is leteszteljük és beszámolunk az élményekről.

 

A Bringaréna az eplényi sípálya területén kialakított szabadidő centrum. A télen síliftként üzemelő Szent Sólyom négyüléses felvonó nyáron libegőként (www.facebook.com/eplenyilibego) működik, amely egészen az Ámos-hegyi kilátóig repíti utasait. A libegő nem csak gyalogosan használható, mert a felvonón elhelyezett tartóba be lehet rakni a kerékpárt is. A kilátóból páratlan kilátás tárulkozik elénk a Bakonyra, sőt még a Balatonig is ellátni. A gyalogosok a felvonóval a kerékpárosok pedig a hegytetőről induló pályákon gurulva jutnak vissza a völgybe. A teljesen kezdő pályától a családi élményútvonalakon át az izgalmasabb nyomvonalakig kínál választékot a pályarendszer.

A tavalyi évben 4 biciklipálya épült meg, idén viszont még tovább fejlődik a Bringaréna. A sípályák területén 7 új kerékpáros nyomvonalat jelöltek ki, valamint engedélyezés alatt ál 5 új erdei pálya, illetve 5 erdei összekötő szakasz is. A Bringarénában megerőltetés nélkül meg lehet tapasztalni a hegyikerékpározás semmihez sem hasonlítható élményét. Nem kell feltekerni, csak beülni a libegőbe, ami felvisz a hegyre. A családi panoráma és élménypályákat a kicsik is könnyen teljesítik, jól érzik magukat az erdőben szüleik társaságában. A könnyebb pályákon kívül vannak nagyobb technikai tudást igénylő és kifejezetten izgalmas nyomvonalak is. A Bringarénában tehát mindenki megtalálja a neki való pályát. Akinek nincs saját kerékpárja, az bérelhet a kölcsönzőben. A bicikliket nem kell koszosan eltenni, mert a kiépített bringamosóban le lehet tisztítani őket.

Gyalogosan is jókat lehet kirándulni Eplényben. Az erdei tanösvényen megismerhető a Bakony élővilága és még az erdei tornapálya is kipróbálható. A kicsik számára egy óriási ugróasztalt állítottak fel Holle Anyó udvarán. A trambulin párnázott és biztonságos hely a gyermekek számára. Természetesen a nordic walkingot is kipróbálhatják az érdeklődők, a kölcsönzőben felszerelés bérelhető.

A Kemencés Büfében finom ételekkel és italokkal várják a vendégeket, de lehet piknikezni is a kiépített tűzrakóhelyek valamelyikénél. A hosszabb tartózkodásra vágyók Holle Anyó panziójában pihenhetnek meg.

Számos rendezvény tartanak Eplényben. A kerékpárpark otthont ad több rangos versenynek (http://bringarena.com/esemenyek/). Mindemellett a Bringaréna tökéletes helyszín osztálykirándulások, csapatépítő tréningek és céges rendezvények lebonyolítására is.

 

Hirdetés