Menü

2009.07.17.     Hozzászólás 0

BuBiFeszt, a Budapesti Biciklis Fesztivál

Budapest Biciklis Fesztivál címmel háromnapos rendezvény kerül megrendezésre szeptemberben (4-6.) a Toldiban és a Gödör Klubban.

A Gödörben fotók, installációk, festmények, régi és különleges kerékpárok várják a nézőket, de lesznek kiállítások a harmadik világ szegényeit speciális biciklikkel segítő civil szervezetről, különleges formatervezett kütyük, újrahasznosított biciklialkatrészekből készült tárgyak is. A közösségi programok reggeltől késő éjszakáig minden korosztály talál magának valót: lesz számháború, akadályverseny, gyerekversenyek, civil kerekasztalok holland, dán és amerikai résztvevőkkel, Nők Tanítanak Nőket Biciklit Szerelni és minden táncos lábút megmozgatnak az esti koncertek. A részletes program augusztustól ovasható a BuBi weboldalán.

 

A rendezvény központi eseménye a nemzetközi filmszemle és a magyar versenyfilmek fesztiválja. A meghívott filmek között lesz dokumentumfilm a New York-i futárokról, egy gyengénlátó fiúról akinek az az álma, hogy Amerika egyik legnehezebb erdei versenypályáján, romantikus komédia, animációs film, sportklip és még sok minden más. A fesztiválon tartja premierjét és a San francisco-i Macaframa (www.macaframa.com). A rendezők mellett a Macaframa az örökhajtós bringa (szakszóval: fixi) utcai bűvészeiként imert csapattagjai is bemutatkoznak.

 

A magyar filmek versenyben indulnak. A következő kategóriákban lehet nevezni: kis- és nagyjátékfilm, dokumentumfilm, animációs film, és szemléletformáló reklámspot.

A határidő: 2009. július 31

Olvass többet a témáról: akadályverseny, kerékpár, gyerekverseny