Bryton Rider 750 - innovatívan sokoldalú  Hír

Bryton Rider 750 - innovatívan sokoldalú  Hír

Kakuk András
Kakuk András - Támogatott tartalom
2020/11/18
Megjelent a tajvani gyártó legújabb GPS-es kerékpáros computere.

Ma jelentette be a tajvani Bryton - a GPS kerékpáros computer családjának következő tagját - a Rider 750-t. 

Hanggal vezérelt offline térképes navigáció

Az új kütyü 2,8 colos színes érintőképernyőn, előre betöltött nyílt forráskódú térképeken navigál, te pedig – először a márka kínálatában – a térképes kereső funkciót hanggal vezérelheted. Alapból 750 feltöltött térképpel kapható a 750-es (véletlen egybeesés :)), de ha a Covid járvány miatt  Mianmarban ragadsz a kerékpároddal, akkor nem kell izgulnod, mert utólag ingyenesen további térképek is feltölthetők rá. A térképeket 6 havonta frissítik, ami érzésre pariban van a Magyar Kormány által ténylegesen átadott új kerékpárutakkal. 
Külön kiemelték a sajtótájékoztatóban, hogy a navigáció automatikusan újratervezi az útvonaladat, ha letérsz a csiganyálról, hogy minél előbb visszatalálj a helyes útra. Arról nem szól a fáma, hogy éles hanggal vagy bármilyen más módon, jelzi is-e nekem, hogy elrontottam a kanyart?


Színes érintőkijelző GUI-val

A GUI első hallásra valami Távol-keleti egzotikus köret is lehetne, de nem az, hanem a Graphical User Interface rövidítése. A lényeg, hogy a nagy színes ikonok között könnyű kiigazodni és elméletben kesztyűben is lehetséges az érintőképernyő vezérlése. 

Bryton Rider 750 - innovatívan sokoldalú -3
Színes kijelző, GUI
Bryton Rider 750 - innovatívan sokoldalú -3
Forrás: Bikefun

ANT+, FEC okosgörgő támogatás

Nem hiszem, hogy előre gondolkodtak a fejlesztők, de tény, hogy a karanténra és a hideg, nyálkás időre pont időben érkezik az okosgörgő támogatás. Ha van ilyen görgőd, akkor a Bryton 750-es végig tud navigálni az előzőleg a Bryton Active App-ban létrehozott edzésen, és persze a virtuális útvonalakon is. 

Ebike támogatás

Teljesen új hír az is, hogy a Bryton 750-es kommunikál a Shimano Steps rendszerrel ellátott ebike-okkal is. Azért hasznos ez, mert a Shimano kijelzői közismerten kicsik és egyszerűek, illetve van olyan modell is, amihez nem jár kijelző. A Bryton 750-s szinkronilázával a kedvenc kütyüdön láthatod a pedelec összes fontos adatát, mint töltöttség, hátralévő km, rásegítés állása. 

Természetesen a kerékpáros computer tele van még sok kisebb-nagyobb jó tulajdonsággal (fícsörrel), amit nemsokára egy tesztvideóban tudunk megmutatni nektek.

Árak

A Bryton 750 javasolt fogyasztói árai: 

750 E (csak a computer): 95 990.-

750 T szett: 119 990.-

Bryton Rider 750 - innovatívan sokoldalú -2
Bryton Rider 750 - innovatívan sokoldalú -2
Forrás: Bikefun