BikeFun Lotus kerékpáros gyerekülés Hír

BikeFun Lotus kerékpáros gyerekülés Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2018/06/07
Lopásbiztos, majszálló és dizájnos gyerekszállító.
Hirdetés

Nem szép látvány egy olvadt csokival és lefolyt fagyival összemajszolt gyerekülés, mint ahogyan az sem, ha a már csak a hűlt helyét találjuk, mire visszatérünk a bringánkhoz...

Na jó, a csokiolvadást nem fogjuk megelőzni a BikeFun Lotus gyerekülésével, viszont legalább a szívrohamot elkerüljük azzal, hogy nem kapunk frászt a takarítás miatt. A BikeFun Lotus gyerekülés ugyanis mentes a kényes betétektől, párnáktól és az olyan alkatrészektől, amelyeknek megártana némi ragacs, vagy az, ha utána úgy ahogy van, az egészet egy laza mozdulattal leslaggozzuk, hogy eltüntessük a maszatot. Ha szemeid előtt most egy puritán és kényelmetlen valami jelent meg, akkor bizony tévedsz, mert a gyerekülés kagylója eleve úgy lett ergonómiailag megtervezve, hogy minden egyéb flincflanc nélkül is komfortos legyen benne ücsörögni. Mindőssze az ülőrész kapott egy puha gumiszerű párnázást, ami tisztíthatóság szempontjából ugyanolyan jó tulajdonságokkal bír, mint maga az ülés.

Amúgy ezt nyilván nem én próbáltam ki a magam nyolcvanakárhány kilójával, hanem megkérdeztem erről a célközönség kompetens képviselőit:

 

 

BikeFun Lotus Standard kerékpáros gyerekülés

Amellett tehát, hogy jól viseli a hétköznapi gyerekléttel járó koszolódást, a szülők vérnyomására is jó hatással van azzal, hogy a váztartó konzol lezárható, így a megfelelő kulcs hiányában nem lehet egyszerűen kihúzni a pálcákat a konzolból. A konzol további előnye, hogy ugyan sok kisebb-nagyobb alkatrészből kell felszerelésnél (vagyis az életben egyszer) összelegózni, viszont ennek köszönhetően sokféle vázcsőmérethez alkalmassá tudjuk tenni.

A nagy tartományban állítható biztonsági övet egy kézzel is könnyen lehet be-, illetve kicsatolni és a három részből álló szerkezettel nem kell bűvészkedni sem, mert egyenként lehet az alsó részhez pattintani a két vállszíjat. Ez így leírva elég bonyolultul hangzik, de ha találkoztál már olyannal, ahol egyszerre kellett a három elemet összematekozni, akkor tudni fogod, hogy ez valami nagyon jót jelent.

 

BikeFun Lotus kerékpáros gyerekülés Forrás: Mozgásvilág
BikeFun Lotus kerékpáros gyerekülés
Kép forrása: Mozgásvilág

 

A lábtartója a klasszikus és jól bevált, több fokozatban állítható magasságú és műanyag pánttal lábszárat-rögzítős kivitel. Egyedül a háttámla szellőzéséről nem vagyok teljesen meggyőzve, valamivel több lyukacsozást képzelnék ideálisnak (a gyári leírás alapján ez is egy kiemelt pont, tehát elképzelhető, hogy azokon a helyeken, ahol nem kell érintkezzen a hát, ott oldalról tud szellőzni).

Nem nagyon van olyan kerékpáros kiegészítő, ahol ne számítana a dizájn, a megjelenés, vagyis az, hogy mennyire jól néz ki az a valami, akár a legeldugodtabb helyen is. Különösen igaz ez egy gyerekülés esetén, ami meglehetősen szembetűnő helyen található. Az olasz formatervezésnek és a visszafogott fekete mellett választható vagány sárga- és kék színnek köszönhetően a szépérzéket is kényezteti.

 

A BikeFun Lotus Standard gyerekülésről további részleteket itt találsz...

 

Hirdetés